Для захисників працює платформа від Міністерства оборони України «Турбота про військовослужбовця». Вона функціонує як військовий асистент – діючі оборонці та ветерани можуть переглянути відповіді на поширені запитання та залишити власне звернення.

Як розповідають на платформі, сервіс охоплює чотири основні теми: допомогу після поранення, тактичну медицину, допомогу з рапортами, а також допомогу діловодам.

Читайте також: "Навігатор ветерана": у Львові презентували інформаційний сервіс для діючих та колишніх військових

Так, у розділі «Допомога з рапортами» можна знайти понад 90 зразків різних документів: заяв, рапортів, довідок, звернень тощо. Це, наприклад, рапорт на звільнення з військової служби у зв’язку із звільненням з полону, заява військовослужбовця щодо отримання статусу УБД, рапорт на відпустку та інші документи.

У розділі «Тактична медицина» подані відеоінструкції з надання домедичної допомоги за алгоритмом MARCH, інструкції для бойових медиків, а також корисні посилання для самонавчання військовослужбовців.

На сторінці «Допомога після поранення» представлений довідник для захисників, які отримали травми. Там надаються відповіді на запитання військових щодо ВЛК, МСЕК, реабілітації, протезування, отримання статусу УБД та соціальних гарантій.

Читайте також: В Україні для ветеранів запустили е-Карту послуг в громадах – як користуватися новим сервісом

Також користувачі сайту можуть залишити скаргу або запитання з приводу роботи ВЛК, МСЕК, ТЦК тощо. Звернення розглянуть в Урядовому контактному центрі та нададуть відповідь. Також можна звернутися на гарячу лінію Міністерства оборони України за номером 15-12.

Нагадаємо, в Україні створили платформу інтеграції ветеранів та ветеранок "Жити назустріч".

Фото: з відкритих джерел