Український ветеранський фонд оголосив старт нового конкурсу "Варто: шлях відновлення". У його рамках громадські організації, які надають допомогу  ветеранам та ветеранкам, їхнім близьким, а також родинам  полеглих захисників і захисниць, можуть отримати до одного мільйона гривень.

Читайте також: Держава надає ветеранам гранти на власну справу – хто має право на допомогу


Хто може подаватися на конкурсний відбір

Претендувати на отримання фінансової підтримки можуть громадські об’єднання зі статусом юридичної особи – громадські спілки або громадські організації. Зареєстровані вони мають бути щонайменше за рік до подання заявки на участь у конкурсі та відноситися до неприбуткових організацій, які займаються захистом прав та свобод, задоволенням суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних та інших інтересів ветеранів та членів їх сімей.

Щоб взяти участь у відборі, проєкт має відповідати одному з пріоритетів:

1. Надання менторської підтримки та консультування ветеранського підприємництва від старту до розвитку;

2. Соціальний супровід ветеранів, членів сімей таких осіб та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України;

3. Реінтеграція ветеранів та членів їх сімей до активного суспільного життя, забезпечення збереження та відновлення їх фізичного та психічного здоров’я.

Як взяти участь у конкурсі "Варто: шлях відновлення"

Згідно з правилами, мінімальною запитуваною сумою на проєкт є 500 тис. грн, а максимальною – один мільйон гривень. Заявки від бажаючих приймаються з 24 липня по 18:00 9 серпня 2024 року.

Читайте також: У Тернополі ветеранам покращили умови грантової програми – в бізнес доведеться вкладати менше власних коштів

Щоб взяти участь у відборі, необхідно зібрати та подати аплікаційний пакет документів. Після завершення прийому заявки будуть проходити технічний відбір та розгляд експертною комісією. У вересні відбудеться відкрита презентація проєктів, їхнє фінальне оцінювання та оголошення переможців.

Детальніше ознайомитися з правилами конкурсу, переліком необхідних документів та процедурою відбору можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як Український ветеранський фонд допомагає відкрити бізнес.

Фото: з відкритих джерел