Українські громадські організації та державні медичні заклади всіх рівнів запрошують взяти участь у конкурсі грантових заявок від Посольства Чеської Республіки в України. Фінансувати будуть локальні проєкти, спрямовані на реабілітацію та реінтеграцію ветеранів.

Як розповідають організатори, це може бути фізична реабілітація, надання психологічної допомоги, соціальна реінтеграція тощо.

Читайте також: Ветерани можуть отримати стипендії на навчання в Київській школі держуправління – подробиці

Умови програми

Бюджет проєкту має бути в межах 200-500 тисяч чеських крон і може передбачати закупівлю обладнання для установ, організацію навчання і тренінгів, надання послуг для ветеранів. Також допускається співфінансування з інших джерел.

Проєкт має розпочатися не раніше березня 2025 року та завершитись до 31 жовтня 2025 року. Важливою умовою є те, що сукупні витрати на адміністрування проєкту (заробітну плату, добові, проживання, проїзд, страхування та вакцинацію експертів) не повинні перевищувати 25 % від його загальної вартості.

Також учасники повинні мати не менше року досвіду роботи з ветеранами, а заявки від комерційних організацій не приймаються. Одна організація може подати тільки один проєкт.

Читайте також: Відновлення через спорт – фонд «Повернись живим» буде допомагати ветеранам

Як взяти участь

Заявки приймаються в електронному  вигляді на адресу: grants.ukraine@mzv.gov.cz до 30 вересня 2024 року.Учасникам потрібно англійською мовою заповнити форму MLP Project Identification Form 2025 (XLSX, 77 KB) та надіслати організаторам якісну скан-копію з печаткою і підписом уповноваженої особи.

Тема листа має бути вказана в наступному форматі: «MLP 2025_Назва організації». Також на електронну адресу до 20 вересня приймаються запитання, пов’язані з конкурсом.

Нагадаємо, в Україні створили платформу інтеграції ветеранів та ветеранок.

Фото: з відкритих джерел