Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) проводить грантовий конкурс для громадських організацій, які надають послуги ветеранам, які повернулися з війни.

Як розповідають організатори, у проєкті можуть брати участь місцеві громадські організації та благодійні фонди, які діють на рівні громади або області. В рамках Програми реінтеграції ветеранів IREX, переможці отримають фінансування своїх ініціатив.

Читайте також: Громадські організації та медзаклади можуть отримати грант на проєкти з реабілітації ветеранів – подробиці

Хто може отримати грант

Перевага буде надаватися тим, хто працює з ветеранами, які проживають у сільській місцевості, ветеранами, які мають інвалідність, ЛГБТКІА+ особами та ветеранами, що належать до етнічних меншин.

Крім того, громадська організація, яка бере участь у програмі, повинна вже мати позитивний досвід з впровадження проєктів  і сформовану команду, яка буде втілювати заплановані активності. Плюсами буде також досвід співпраці з міжнародними донорськими організаціями та ветерани серед ключового персоналу проєкту.

Читайте також: Для ветеранів запустили нову грантову програму – як отримати 500 тис. грн

Які проєкти розглядатимуть

Як приклад, подаються такі ідеї проектів:

• Створення безпечних просторів та груп підтримки ЛГБТКІ

• Організація тренувань та змагань для ветеранів з інвалідністю

• Підтримка та розвиток дорадчих ветеранських рад з залученням вразливих груп ветеранів

• Надання консультацій спрямованих на задоволення потреб родин ветеранів та ветеранок, включно з консультуванням щодо стосунків і програмами підтримки

• Організація навчання для ветеранів та ветеранок щодо започаткування власного бізнесу

• Проведення індивідуальних та групових сесій зоотерапії (наприклад, іпотерапія, каністерапія, фелінотерапія та ін)

Заявки на участь у проєкті можна подати до 16 вересня. Для цього потрібно ознайомитися з деталями участі у конкурсі та сформувати пакет документів (шаблони є за посиланням). Сформований пакет документів прикріпіть при заповненні цієї електронної форми.

За результатами конкурсу відібрані заявники зможуть отримати фінансування у розмірі до 85 тис. доларів для втілення проєкту строком від чотирьох до дев’яти місяців. Розмір наданого гранту залежатиме від специфіки проєкту.

Нагадаємо, раніше veteran.com.ua розповідав, хто з ветеранів має право на гранти від держави.

Фото: з відкритих джерел