У Хмельницькому запустили інтернет-платформу для підприємців, які хочуть встановити знижки для військових. Вона називається «Хмельницький вдячний» та працює на сайті міської ради.

Як розповідає заступниця директора Агенції розвитку Хмельницького Романа Михайлишин, до ініціативи вже долучилося понад 40 місцевих бізнесів. Знижки захисникам пропонують кафе, ресторани, магазини, хімчистки та інші заклади.

Читайте також: Пережив 5 років полону та відкрив сімейний ресторан під Києвом: історія ветерана Богдана Пантюшенка

Від 10 до 20 %

«У нас є 44 пропозиції знижок для захисників, ветеранів та ветеранок. Це не лише безкоштовна кава, це знижки на одяг, на послуги хімчистки, також в нас навіть є зоотовари», – розповідає Романа Михайлишин.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зазначає, що найголовніше в цьому проєкті – не матеріальна, а моральна підтримка захисників.

«10, 15, 20 відсотків знижки чи безкоштовна кава — це точно не про матеріальне. Це про моральне і про те, що ми показуємо, що ми вдячні нашим воїнам, вдячні нашим захисникам», — говорить він.

У кожному закладі, який пропонує знижки для військових, буде спеціальний QR-код – за ним захисники зможуть зрозуміти, що підприємці долучилися до міської ініціативи та дізнатися про інші такі бізнеси.

Читайте також: Ветеранам надається грошова компенсація за придбану автівку - як отримати

Підтримка та вдячність

На платформі «Хмельницький вдячний» одразу зареєструвалася власниця кав’ярні «Женіх» Ірина Зам'яла. Свій заклад вона відкрила у пам'ять про загиблого чоловіка Юрія Пододименка з позивним «Женіх». Тепер – запроваджує знижки для всіх військових та ветеранів, які приходять на каву.

«Це 15 відсотків від чеку. Вони захищають нас і різними способами потрібно їх підтримувати, віддячувати їм. Тому що це не так багато, але для них це буде вже щось, буде для них підтримка, буде для них як вдячність», — говорить Ірина.

У Хмельницькому і раніше деякі підприємці пропонували знижки на свої товари, пригощали безкоштовною кавою і таким чином дякували військовим.

Ветеранка, голова громадської організації «Захист — об'єднання волонтері» Катерина Луцик говорить: «В першу чергу, це про повагу. Коли ти заходиш, бачиш, що є можливості, вони можуть бути не дуже значні, але це про те, що кожен бізнес є свідомим висловлювати свою повагу нашим захисникам та захисницям».

Нагадаємо, раніше в Україні вже запустили платформу Veteranam для ветеранів та чинних військовослужбовців. На ній можна знайти інформацію про спеціальні пропозиції, знижки та безкоштовні послуги для захисників і захисниць.

Фото: з відкритих джерел