Ветерани і ветеранки, які проживають у Києві, можуть отримати часткову компенсацію вартості придбаного ними автомобіля. Йдеться про учасників бойових дій з інвалідністю, а сума виплати становить від 10% до 95% вартості транспортного засобу.

Хто може отримати компенсацію

Програму такої грошової допомоги реалізує Київська міська державна адміністрація. Згідно з умовами, на виплату можуть претендувати захисники та захисниці із столиці з інвалідністю І та ІІ групи (втратою нижніх або верхніх кінцівок). Її має бути встановлено як наслідок каліцтва чи поранення, одержаних під час заходів, необхідних для оборони, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку із військовою агресією росії проти України.

Читайте також: Безкоштовне навчання в автошколі – хто з ветеранів має право на участь в проєкті

Відсоток компенсації встановлюється спеціальною комісією. Це може бути від 10 до 95% вартості автівки, раніше придбаної ветераном чи ветеранкою. Максимальна сума відшкодування витрат – 180-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з розрахунку на місяць (наразі – 545 040 грн.)

Куди звертатися ветеранам і ветеранкам

Щоб отримати компенсацію, необхідно заповнити онлайн-форму. Там вказуються відомості про особу, а також завантажуються скан-копії:

- посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;

- паспорта громадянина України;

- індивідуального ідентифікаційного номеру;

- виписки з огляду медико-соціальної експертної комісії (форма первинної облікової документації №157-1/о);

- довідки військово-лікарської комісії;

- довідки про обставини травми;

- довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (за необхідності);

- національного посвідчення водія України на право керування транспортними засобами відповідної категорії;

- договору купівлі-продажу транспортного засобу;

- довідки-рахунка та/або чек із зазначенням ціни автомобіля з урахуванням податку на додану вартість;

- свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Читайте також: Приготувати обід, керувати авто і працювати в офісі – в Україні створюють гаджети для ветеранів з інвалідністю

Заявки обробляються фахівцями Київського міського центру допомоги учасникам АТО. Після отримання документів вони зв’язуються з ветеранами і ветеранками для уточнення деталей. За подробицями можна звертатися за телефоном: 0800-300-633.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що ветерани і ветеранки з інвалідністю мають право на грошову допомогу від держави. В які терміни її мають нараховувати, читайте на сайті veteran.com.ua.

Фото: з відкритих джерел