На базі Сумського національного аграрного університету запускають тримісячні курси у рамках соціальної та професійної адаптації ветеранів, ветеранок, їхніх родин та сімей загиблих героїв. Навчання відбуватиметься за чотирма короткостроковими освітніми програмами у змішаному форматі (очна та дистанційна форма).

Хто може пройти курси

Навчати слухачів буде Сумська Бізнес-школа. Згідно з правилами отримати послугу можуть:

1. Демобілізовані або ті, хто звільняються з військової служби, ветерани/-нки війни та їхні сім’ї;

2. Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та члени їхніх родин;

3. Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів/-нок, захисників/-ниць.

Читайте також: У жовтні для ветеранів стартує безкоштовне IT-навчання – умови програми

При цьому членами родин вважаються дружина/чоловік, неповнолітні діти, а також діти, які навчаються за денною формою до закінчення ними закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, але не більш як до досягнення віку 23 років.

Деякі категорії вступників матимуть право на першочергове зарахування. Йдеться зокрема про працевлаштованих на посаду фахівця із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб, які потребують перепідготовки чи підвищення кваліфікації. Також аналогічні пільги матимуть особи з інвалідністю внаслідок війни, ветерани/-нки та ті, хто мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Які освітні програми пропонуються та як записатися на навчання

Наразі доступні чотири напрямки:

1. "Підприємництво та бізнес-планування";

2. "Інтернет-маркетинг";

3.  "Основи написання успішних проєктів";

4. "Фінансова грамотність громадянина та власника бізнесу".

Здобуття нової спеціальності дозволить ветеранам чи їхнім рідним опанувати затребуваний фах, отримати відповідні знання та навички, щоб розвивати власну справу у сучасних умовах чи започаткувати її у майбутньому.

Навчання за кожною з програм розпочнеться 7 жовтня і триватиме 3 місяці за змішаною (дистанційною та очною) формою на базі Сумського національного аграрного університету. Для зарахування необхідно зареєструватись за наступним посиланням. Дедлайн прийому заявок – 22 вересня.

Читайте також:  Ветерани можуть отримати стипендії на навчання в Київській школі держуправління – подробиці

З приводу додаткових питань звертайтеся до директора Сумської Бізнес-школи Тетяни Харченко:  0661173497; e-mail: business.school.snau@gmail.com.

Фото: з відкритих джерел