В Україні нещодавно назвали ім’я нового міністра у справах ветеранів війни. Ним стала Наталія Калмикова, яка до цього була заступницею міністра оборони. Відповідну Постанову №12017 5 вересня прийняла Верховна Рада України, а наступного  - рішення було затверджено Кабміном.

Читайте також: В Україні створили посібники для бізнесу, який співпрацює з ветеранами – подробиці


"Викликів більш ніж достатньо. Отже, розпочинаємо - як завжди 24/7. Ну і, звичайно, ніяких змін для ветеранів без  участі самих ветеранів. Так що запрошую до співпраці! Слава Україні!" , – наголосила нова очільниця міністерства.

Відомо, що Наталія Калмикова народилася 4 лютого 1982 року у Вінниці. Там же вона закінчила Вінницький національний медичний університет, а пізніше - Вінницьку академію безперервної освіти за спеціальністю "Магістр публічного управління та адміністрування". Також навчалася у бізнес-школі MIM-Kyiv за програмою MBA, завершила програму Fulbright Research and Development в Університеті штату Нью-Йорк у Буффало. Жінка співпрацювала з ветеранськими організаціями, органами влади США, Сиракузьким Університетом та Інститутом ветеранів та військових родин, досліджувала тему "Female leadership in the military".

Робочий шлях Наталія Калмикова розпочала як лікар-інтерн Міської лікарні швидкої медичної допомоги м. Вінниця (2005-2012 роки). Пізніше також працювала на таких посадах:

· 2007 – 2008 рр. - консультант з медичних питань;

· 2008 – 2012 рр, 2014-2015 рр., 2015-2017 рр. - консультант з маркетингу;

· 2018 – 2021 рр. - менеджер БО "Міжнародний благодійний фонд "Повернись живим";

· червень – грудень 2021 року - радник з гендерних питань Командування Сухопутних військ ЗСУ;

· лютий 2022  - вересень 2023 рр. - виконавчий директор Українського ветеранського фонду;

· вересень 2023 – вересень 2024 рр. – заступниця міністра оборони України.

Читайте також: Підвищення кваліфікації або нова спеціальність - як ветеранам безкоштовно пройти професійну адаптацію

Нагадаємо, ветерани, які займаються підприємницькою діяльністю, мають шанс отримати менторську підтримку та кошти на розвиток свої справи. Нову грантову програму "Бізнес вояжер" для захисників запустили компанія Mastercard i Forbes Ukraine.

Фото: УНІАН