Цими вихідними у Києві пройшов перший всеукраїнський фестиваль ветеранської культури "Коло ветеранів". Захід об’єднав оборонців та цивільних, ставши своєрідним містком між тими, хто пройшов бойові дії, та тими, кого вони захищали.

На фестивалі працювали шість інтерактивних зон – зокрема, з адаптивного спорту, ярмарок ветеранського бізнесу, музична та дитяча. Захід відвідали понад півтори тисячі гостей, а під час його проведення було встановлено Національний рекорд України зі створення найбільшого кола обіймів з ветеранами.

Читайте також: Творчість ветеранів та військових представлять на фестивалі "Книжкова країна" – розклад

"Мета цього заходу, зокрема, разом долати штучно створені бар’єри між нашими захисниками, захисницями і цивільним суспільством, тому що насправді ми сильні, коли ми об’єднані. Цей фестиваль дав можливість ветеранам побачитися з побратимами, поспілкуватися між собою, а цивільним — краще зрозуміти ветеранів", — зазначила виконуюча обовʼязків виконавчого директора Українського ветеранського фонду Юлія Кіріллова.

Найбільш масштабною та популярною серед відвідувачів фестивалю була зона адаптивного спорту. Тут бажаючі могли обрати серед різних видів занять та одразу випробувати свої сили. Серед іншого, були представлені баскетбол на кріслах колісних, волейбол сидячи та стрільба з лука.

Читайте також: Лікування та адаптація до життя – в Україні вийшов фільм про відновлення військових, звільнених з полону

На дитячій локації маленькі українці та україночки спілкувалися з Героями України Віталієм Литвином та Іллею Жеведем, відвідували майстер-класи з виготовлення свічок, створювали листівки та браслети, писали та малювали листи для захисників і захисниць на фронт. А ветеранський ярмарок дав можливість усім охочим придбати продукцію, виготовлену оборонцями. Зокрема, були представлені вишиваний одяг, чаї, мед та різноманітні крафтові продукти.

Нагадаємо, в Україні визначили основні напрямки підтримки ветеранського бізнесу. Їх нещодавно озвучив заступник міністра у справах ветеранів Максим Кушнір.

Фото: Український ветеранський фонд