Ветеранів, їхні родини, сім’ї загиблих захисників, а також усіх небайдужих українців запрошують на фестиваль ветеранської культури «Коло ветеранів». Він відбудеться у Києві 22 вересня та об’єднає захисників та цивільних.

На фестивалі діятимуть спортивні, музичні, дитячі та інші локації, будуть виступати запрошені музиканти, спортсмени та письменники, які є військовими або ветеранами. Про це розповідає Український ветеранський фонд.

«Фестиваль не лише знайомить відвідувачів з ветеранською культурою, а й слугує майданчиком, який дозволить показати цивільним, яким є життя ветеранів. Таким чином «Коло ветеранів» перетворюється на простір для взаємодії між ветеранами та цивільними і надає їм можливість більше дізнатися один про одного», - зазначають організатори.

Читайте також: Кафе, магазини, хімчистки –у Хмельницькому встановили знижки для військових

Шість інтерактивних зон

На фестивалі буде представлено шість інтерактивних зон, а саме:

• Локація з адаптивних видів спорту, зокрема стрільби з лука, волейболу сидячи, баскетболу на кріслах колісних.

• Літературний простір, де відбудеться презентація книг ветеранів. Зокрема, заплановане читання віршів ветеранкою, письменницею Оленою Герасим’юк та іншими відомими авторами.

• Мистецька зона, де пройдуть майстер-класи з деревообробки, кераміки та малювання для всіх охочих.

• Локація психологічної підтримки, на якій гості прослухають лекцію про те, як впоратися з викликами повернення до цивільного життя.

• Дитяча зона, де діти зможуть зустрітися з Героями України, поставити їм усі питання, які їх цікавлять та написати листи з малюнками для воїнів, які перебувають на фронті. Також для дітей відбудуться майстер-класи, присвячені традиційній українській культурі.

• Ярмарок, де можна буде придбати товари ветеранських бізнесів та презентувати свої ідеї потенційним інвесторам.

Сюрпризом для відвідувачів стане виступ музиканта та військовослужбовця Олександра Ярмака (YARMAK). Також серед запрошених гостей – тренер з волейболу сидячи, ветеран Юрій Зекун, тренер зі стрільби з луку, військовослужбовець Дмитро Львовський, ветеран, психолог Олександр Чаморсов і ветеранка та письменниця Олена Герасим'юк.

Читайте також: На розвиток ветеранського бізнесу направлять ще 35 млн грн – які проєкти перемогли

Як потрапити на фестиваль

«Коло ветеранів» — це подія всеукраїнського масштабу, на яку ми хочемо зібрати не тільки ветеранів, а створити коло разом з цивільними. Україна має всі шанси стати країною з найбільшою кількістю ветеранів та ветеранок у світі.  За останніми даними Міністерства у справах ветеранів, сьогодні ветеранами та ветеранками є 1 млн 200 тисяч українців. До кінця війни прогнозують, що ця цифра разом з їхніми родинами зросте до 5-6 млн. Тому ми запрошуємо на фестиваль усіх ветеранів та їхні родини, сім’ї загиблих воїнів та цивільних для об’єднання та взаємодії», - розповідає очільниця Українського ветеранського фонду, ветеранка Юлія Кіріллова.

Вхід на фестиваль безкоштовний, але всі бажаючі мають заповнити форму ресєтрації за посиланням. Після цього їм повідомлять про час та місце події.

Нагадаємо, у жовтні для ветеранів стартує безкоштовне IT-навчання.

Фото: з відкритих джерел