Реабілітація ветеранів через спорт популярна та поширена в усій країні – для захисників відкривають безкоштовні спортзали, організують адаптивні тренування та змагання. У Рівному в учасників бойових дій є можливість займатися джиу-джитсу – тренування проходять в просторі безкоштовної реабілітації/соціалізації для військових та ветеранів із пораненнями TMS HUB.

Як розповідає тренерка Олена Ліснічук, до занять долучилося вже багато колишніх військових. Спорт допомагає їм відновлюватися і фізично, і морально.

Читайте також: Для ветеранів та військових у Кривому Розі запустили проєкт з реабілітації "Вільні хвилі" - подробиці

«Якщо є ветеран з протезом або навіть двома протезами нижніх кінцівок і, відповідно, він не може нормально працювати в стійці на ногах, ми займаємося з ним на килимі, і так само вивчаємо техніки, - розповідає Олена. – Спорт важливий, бо ми не тільки тренуємося, а й ставимо нові цілі».

Вона зазначає, що на заняттях ветеранам комфортно, адже вся група складається тільки з учасників бойових дій. Тож вони можуть спілкуватися одне з одним, знаходити нових друзів та відчувати себе серед своїх.

Крім того, для ветеранів на Рівненщині вже планують проводити змагання з джиу-джитсу – так учасники зможуть проявити себе, показати гарні результати та отримати нову мотивацію для тренувань.

Читайте також: "Фенікси" під вітрилами: ветеранів у Києві запрошують на заняття з адаптивного яхтингу в холодний сезон

Один з тих, хто регулярно відвідує заняття – ветеран  Ігор Таргонський. Він став на захист Батьківщини з перших днів повномасштабного вторгнення. До 24 лютого Ігор служив в ДСНС, але після початку великої війни вирішив приєднатися до ЗСУ. На Донецькому напрямку чоловік отримав поранення, а після реабілітації вирішив займатися джиу-джитсу.

«Спорт в моєму житті був завжди, але раніше це була легка атлетика, біг, а зараз перейшов на боротьбу, джиу-джитсу і мені подобається», - розповідає ветеран.

Як зазначають в TMS HUB у Рівному, заняття проходять у понеділок о 14:00, а також вівторок та четвер – о 16:00. Деталі можна дізнатися за телефоном +380 96 288 9102. Крім того, філії хабу працюють ще в п’яти містах: Одесі, Дніпрі, Кропивницькому, Львові та Києві.

Нагадаємо, для ветеранів створили мапу спортивних об’єктів.

Фото: TMS HUB