Для ветеранів Міністерства внутрішніх справ працює сервіс «Електронний кабінет постраждалого». Наразі туди додають ще одну опцію – інтерактивну мапу об’єктів для спортивної реабілітації.

Про це розповів заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко. Вже зараз кожен ветеран може зайти в е-кабінет, обрати регіон та побачити, де поблизу нього є спортивні заклади. Після цього є можливість звернутися до співробітника залу, який організує тренування.

Читайте також: Переламаний хребет врятував спорт: ветеран Денис Смольніков представлятиме Україну на "Іграх Нескорених"

«Наразі ми збираємо інформацію про всі спортивні об’єкти, які є в наших відомчих закладах вищої освіти. Також головні управління Нацполіції і Державної служби України з надзвичайних ситуацій мають свої спортзали і готові надавати ветеранам можливість проходити реабілітацію через спорт у цих установах», - розповів заступник Міністра.

Він також зазначив, що на карті, в описі кожної установи, має бути інформація про інклюзивність для людей, які переміщуються на кріслах колісних, мають порушення зору тощо.

«Ми всі ці особливості передбачаємо для того, щоб наші ветерани могли отримати кваліфіковану допомогу і проходити реабілітацію через спорт», - підкреслив Леонід Тимченко.

Читайте також: Ветерани можуть безкоштовно займатися спортом у навчальних закладах МВС – подробиці

Загалом «Електронний кабінет постраждалого» запустили для співробітників Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. За чотири місяці роботи там авторизувалися вже більше ніж 6 тисяч постраждалих та членів їхніх родин.

Найбільш актуальними питаннями для них  є отримання фінансових виплат, статусу УБД, відновлення втрачених документів, надання довідок про поранення, подальше лікування та реабілітація.

Нагадаємо, у Києві відкрили реабілітаційно-спортивний центр для ветеранів Tytanovi Rehab.

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел