Попри велику війну, держава продовжує підтримувати ветеранське підприємництво, зокрема шляхом виділення грантів на відкриття та розвиток бізнесу. Цього року таку допомогу отримали вже 85 ветеранів, ветеранок та чинних військовослужбовців. А одним з перших грантоотримувачів під час повномасштабного вторгнення росіян став мінометник Андрій Акопов.

Читайте також: "Ветерани мають величезний потенціал" - Марко Мельник після фронту заснував книжкове видавництво


Продовжив розвивати справу батьків

Сьогодні Андрій Акопов успішно поєднує "кар’єру" захисника  та підприємця. Батьківщину боронить з березня 2022 року – наразі на посаді мінометника у 125 бригаді на Запорізькому напрямку. Водночас з тим розвиває невеличку  майстерню з пошиття одягу.

Підприємство у Києві відкрили батьки чоловіка ще в 1998 році - тоді вони відшивали шкільну форму. Однак після початку АТО бізнес почав потроху занепадати, і тоді управляти ним взявся сам Андрій. Переглянув направленість та специфіку діяльності та розширив асортимент послуг. Справи пішли вгору – сьогодні у майстерні роблять замовлення для українських та навіть закордонних брендів.

Звісно, повномасштабне вторгнення мало свій негативний вплив на справу. Попри те, що Андрій став на захист країни на самому початку великої війни, свою майстерню не залишив. Більш того, почав шукати шляхи та можливості для підтримки і розвитку свого бізнесу.

Не міг повірити, що став переможцем і отримав грант

Про те, що ветеранський бізнес може взяти грант, чоловік дізнався з новин. Тоді він перебував на передовій, проте це не стало перешкодою, щоб подати заявку на фінансову підтримку на сайті Українського ветеранського фонду:

"Заповнив заявку, склав бізнес-план. Так, і  на передовій для цього можна викроїти якийсь час, коли є ноутбук. Якщо ти добре розумієш свою справу, то зможеш швидко розкласти все по статтям", - розповів Андрій.

Читайте також: "Життя після звільнення існує" - ветеран Артур Войтюк розвиває кавову компанію у Хмельницькому

На рішення комісії довелося чекати більше двох місяців. Та навіть коли гроші вже прийшли на рахунок, військовий-підприємець не міг повірити, що став переможцем. У рамках гранту він отримав 500 тисяч гривень, на які придбав швейну машинку для роботи з шовковими тканинами.

Андрій Акопов став одним з перших малих підприємців, які отримали грантові кошти від держави під час повномасштабного вторгнення, а цього року  - їх додалося ще 85. Чоловік каже, що завдяки такій підтримці його бізнес отримав новий поштовх. А сам він усвідомив, що життя існує і поза війною та боротьбою за перемогу, тож відпустку проводить у майстерні.

Нагадаємо, у Тернополі ветеранам покращили умови грантової програми. Відтепер у  бізнес доведеться вкладати менше власних коштів.

Фото: скріншот з відео