У Київській області працює мережа адаптивних клубів під назвою «Активні парки — Нестримні». До неї входить шість закладів, у яких ветерани та люди з інвалідністю, що постраждали внаслідок війни, можуть займатися спортом та проходити реабілітацію.

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.Там зазначають, що у клубах з ветеранами працюють кваліфіковані тренери, які мають досвід роботи з різними групами людей.

Читайте також: Ветерани можуть безкоштовно займатися спортом у навчальних закладах МВС – подробиці

Крім загальної фізичної підготовки, для відвідувачів доступні заняття з плавання, фітнесу, джиу-джитсу та стрільби з лука. З 2023 по 2024 роки на таких локаціях пройшли реабілітацію понад 500 ветеранів.

Проєкт реалізується в межах ініціативи Міністерства молоді та спорту «Активні парки: локації безбар'єрного дозвілля» і є частиною національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Локації адаптивних клубів:

Бучанський район

•с. Софіївська Борщагівка

• м. Ірпінь

• с. Клавдієво-Тарасове

• м. Вишневе

Вишгородський район

• с. Петрівці

Броварський район

• м. Бровари

Читайте також: У Києві відкрили реабілітаційно-спортивний центр для ветеранів Tytanovi Rehab – подробиці

Нагадаємо, для ветеранів створили мапу об'єктів для спортивної реабілітації. Там можна побачити, які заклади є у вашому регіоні, недалеко від місця проживання. Після цього є можливість звернутися до співробітника залу, який організує тренування.

Фото: Київська обласна військова адміністрація