Ринок праці в Україні змінюється та вдосконалюється під потреби ветеранів та ветеранок: для них створюють платформи з пошуку роботи, з’являються вакансії, а все більше роботодавців стають зацікавленими в запрошенні працівників з таким досвідом. Крім того, спеціалізовані портали запускають сервіси для більш швидкого та легкого працевлаштування.

Читайте також: Ветерани можуть отримати професію тренера та влаштуватися на роботу – подробиці

Так, у рамках Меморандуму про стратегічне партнерство з Міністерством у справах ветеранів України сайт robota.ua запровадив нові цифрові рішення для ветеранів та ветеранок. Вони стануть у пригоді як для шукачів, так і для роботодавців, а також допоможуть популяризувати ветеранський бізнес.

Спеціальна відзнака для бізнесів, створених ветеранами

Частина роботодавців  отримують спеціальну позначку від сайту – "Компанія, створена ветераном/ветеранкою". Знак розташовується поруч з назвою в профілі та "підсвічує"  вакансії компанії у результатах пошуку.  Таким чином, переглядаючи пропозиції роботи, шукачі одразу побачать ті, які пропонують ветеранські бізнеси.

Спеціальну віртуальну відзнаку першочергово надають компаніям, брендованим знаком "Створено захисниками". Також її отримають невеликі приватні підприємства і ФОПи, засновниками яких виступають ветерани та ветеранки.

Читайте також: "Про ветеранський бізнес треба говорити" - через рік після втрати рук на фронті Сергій Жуковський розвиває власну справу

"Завдання бейджа "Компанія, створена ветераном/ветеранкою" — популяризувати ветеранський бізнес. Компанії з цими бейджами матимуть змогу розміщувати вакансії на порталі на спеціальних умовах. Ми надаємо бонус в розмірі 30 тис. грн, який можна витратити на будь-які послуги кожній компанії, створеній ветераном чи ветеранкою та верифікованій Міністерством у справах ветеранів України. Станом на зараз ми маємо 39 таких компаній",  - розповів генеральний директор robota.ua Валерій Решетняк.

Нові функції для роботодавців та шукачів

Найбільший виклик для сучасного українського суспільства – адаптація бізнесу під потреби ветеранів та реінтеграція захисників і захисниць до мирного життя: не останню роль у цьому відіграє нова робота чи відкриття власної справи. Тому на сайті robota.ua впровадили нові функції, які полегшать комунікацію на ринку праці:

1. Тег для роботодавців "Надаємо перевагу ветеранам/ветеранкам". Він "підсвічує" соціальну відповідальність компанії та прискорює пошук роботи;

2. Новий фільтр для шукачів "Вакансія для ветеранів/ветеранок". Він працює у парі з тегом, зазначеним вище, та дозволяє одразу обрати пропозиції для захисників і захисниць.

Читайте також: "Зелене світло" професійній адаптації ветеранів за бюджетні кошти – Уряд ухвалив постанову


За словами в.о. міністра у справах ветеранів України Олександра Порхуна, у подальших планах – масштабувати спільні проєкти з порталом та продовжити вдосконалювати сервіси для ветеранів, адже працевлаштування - невід’ємна складова їхньої адаптації до мирного життя.

"Ринок праці постійно потребує людей, і ветерани та ветеранки – саме ті, хто може забезпечити цей попит. Наша спільна колаборація з robota.ua є тим прикладом, коли разом ми створюємо умови та можливості, а ветерани й ветеранки можуть обирати, що їм потрібно. На платформі є всі інструменти для пошуку роботи, розвитку, навчання. А для роботодавців – готові працівники", - додав він.

Нагадаємо, на Рівненщині готують соціальних менеджерів для роботи з ветеранами та ветеранками у громадах регіону.

Фото: з відкритих джерел