Кабінет Міністрів України ухвалив важливі рішення щодо можливості професійної адаптації ветеранів, ветеранок, їхніх сімей та близьких полеглих оборонців за кошти державного бюджету. Відповідні зміни 9 липня внесено до постанов Уряду  № 432 від 21 червня 2017р. та № 307 від 18 березня 2024р.

На програму профадаптації на поточний рік передбачено 71 млн грн. Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України, передає veteran.com.ua.

Читайте також: Навчання для ветеранів – як отримати ваучер на понад 30 тис. гривень


Внесені до постанов зміни затверджують:

- механізм використання бюджетних коштів на заходи з професійної адаптації ветеранів, ветеранок, їхніх родин та родин полеглих захисників і захисниць;

- умову обов'язкового працевлаштування цих осіб після професійної адаптації;

- категорії осіб, які мають отримувати послугу з профадаптації першочергово.

В.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун, коментуючи зміни до постанов Уряду, нагадав, що наразі в Україні створюють умови для працевлаштування  колишніх оборонців, започаткування ними власної справи та вставання на шлях економічної активності та фінансової незалежності. Все це – запорука відновлення нашої Батьківщини як зараз, так і після Перемоги.

Читайте також: "Про ветеранський бізнес треба говорити" - через рік після втрати рук на фронті Сергій Жуковський розвиває власну справу

"Ми аналізуємо проблематику нестачі кадрів на ринку праці, тому, маючи запит від роботодавців, можемо розробляти та пропонувати освітні програми. Ухвалена постанова забезпечить своєчасне фінансування видатків. Тим більше, що попит на навчання та перекваліфікацію є", - зауважив він.

За словами Олександра Порхуна, за два роки кількість бажаючих скористатися послугами з професійної адаптації збільшилася в 3,5 рази – до понад двох тисяч осіб. Очікується, що протягом поточного року їх отримають до п’яти тисяч ветеранів і ветеранок.

Нагадаємо, ветеранів запрошують на безкоштовні курси з MilTech та ІТ. Там вони зможуть навчитися проєктувати та виробляти рої дронів.

Фото: з відкритих джерел