У щорічному патріотичному забігу "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України" взяла участь рекордна кількість людей: понад 20 тисяч по всій Україні та 500 – за її межами. До заходу долучилися військові, ветерани і ветеранки, у тому числі – на протезах, а також родини загиблих оборонців.

Читайте також: Ветеран Олег Пилипяк встановив національний рекорд з лог-ліфту – подробиці


Забіг проводився в різних країнах світу та у всіх куточках України: від Донеччини  - до Закарпаття. У ньому взяли участь тисячі людей, зокрема:

- понад дві тисячі учасників – у Києві. Пам'ятна акція пройшла на Трухановому острові;

- приблизно така ж кількість взяла участь у заході у Вінниці;

- більше тисячі людей доєдналися до забігу в Ужгороді. Серед них були військові, спортсмени, представники влади, небайдужі містяни та рідні загиблих;

- майже тисячу учасників зібрала пам’ятна акція в Житомирі;

- близько 600 мешканців області бігли Тернополем;

- на Волині у забігу взяли участь понад 700 мешканців, на Донеччині – більше 1,5 тисячі,  а на Кіровоградщині – близько 800.

Читайте також: У Луцьку ветеранів запрошують грати в футбол – як долучитися

Зауважимо, що забіг "Шаную Воїнів, біжу за Героїв України" цьогоріч відбувся вже всьоме. За цей час його географія розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу. Головним ініціатором та засновником заходу є батько загиблого героя Олексія Дурмасенка, Олег.

Нагадаємо, у Черкасах ветерани опановують волейбол сидячи. Як потрапити на заняття та в чому їх перевага, для veteran.com.ua розповіла тренерка, майстер спорту з волейболу Вікторія Дєдкова.

Фото: Мінветеранів/Facebook