Організатори відкрили реєстрацію на забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Він відбудеться 31 серпня, а участь у заході можна взяти з будь-якої точки світу.

Як розповідає Міністерство у справах ветеранів, забіг проводять щорічно, щоб віддати шану полеглим воїнам. За роки його існування географія забігу розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу.

Читайте також: Ветерани можуть отримати професію тренера та влаштуватися на роботу – подробиці

Реєстрація на забіг в Україні доступна за цим посиланням, а приєднатися до заходу за кордоном можна тут. Для участі потрібно обрати ім'я людини, яка загинула в російсько-українській війні, а також дистанцію - два, п'ять або десять кілометрів.

Кожен учасник буде бігти із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя за Україну. Після цього потрібно розмістити у соціальній мережі світлину із забігу та історію героя з тегами #БіжуЗаГероя_2024 та #забіг2024.

Щороку участь у події беруть тисячі небайдужих, серед яких учасники Революції Гідності,  військові та ветерани, їхні родичі та друзі. У 2023 році на забіг зареєструвалося 6 341 учасник, пів тисячі з яких - за кордоном.

Читайте також: «З депресії витягує спорт» - ветеран Євген Омельчук про участь у змаганнях в США та досягнення після поранення

«Вшанування пам’яті загиблих є одним з пріоритетних напрямів роботи  Міністерства у справах ветеранів України, яке підтримує забіг з 2020 року. Такі заходи є вкрай важливими та необхідними сьогодні для країни! Адже забіг це одна з можливостей віддати шану та повагу тим Героям», — сказав заступник Міністра у справах ветеранів Фархад Фархадов.

Нагадаємо, ветеран, який втратив ноги на фронті, розповів про "Ігри Нескорених" та реабілітацію.

Фото: з відкритих джерел