"Ми втратили все — дім, речі, звичне життя. Але не втратили віри, що разом можна все подолати, й бажання працювати. Ми творимо місце, де смачно, безпечно, а поряд — свої люди", — розповідає ветеран Євген.
Він родом з Маріуполя, але зараз з родиною мешкає на Київщині. Тут разом з сестрою та її чоловіком Олексієм (теж ветераном) відкрив та розвиває власне бургер-кафе "Домаха" на кошти гранту "Варто почати власну справу".
Історією захисника-підприємця поділилися на сторінці Українського ветеранського фонду в соцмережі Facebook.
Читайте також: Пережив 5 років полону та відкрив сімейний ресторан під Києвом - історія ветерана Богдана Пантюшенка
Євген – офіцер ЗСУ та ветеран війни. Раніше разом з родиною він мешкав у Маріуполі, наразі тимчасово окупованому загарбниками. На війну пішов добровольцем ще за першої фази збройної агресії з боку російської федерації – в 2014 році. А повномасштабне вторгнення ворожих сил зруйнувало рідне місто чоловіка та забрало дім, однак не вбило мрію заснувати власний бізнес.
Перебравшись з близькими на Київщину, чоловік дізнався про можливість отримати грант на започаткування бізнесу. Він вирішив спробувати і не прогадав – опинився серед переможців конкурсу "Варто почати власну справу" від Українського ветеранського фонду. На отримані кошти разом з родиною він відкрив сімейне бургер-кафе "Домаха" у Гостомелі.
Назва закладу є символічною – "Домахою" раніше іменували місцевість, де розташовується сучасний Маріуполь. А ще таким словом позначали козацьку шаблю: її засновники кафе і зобразили на логотипі, щоб підкреслити силу, гідність та козацький дух тих, хто споконвіку та дотепер захищає Україну.
Бургер-кафе – невеликий, але дуже затишний заклад, що може вмістити до 20-30 гостей. Нещодавно тут облаштували літній майданчик для дружніх посиденьок, проведення свят та просто смачних перекусів. У майбутньому тут також планують проводити зустрічі ветеранів та ветеранок, благодійні заходи, майстер-класи для дітей та батьків. Адже для самого Євгена та його рідних відкриття закладу – історія не лише про бізнес, але й про повернення до мирного життя після фронту.
Читайте також: Кавово-сніданкова історія у серці Львова - ветеран Сергій Петченко з дружиною відкрили кафе "Вражає"
У меню "Домахи" – лише свіжі інгредієнти та страви, які готують щодня, жодної заморозки. Тут пропонують десять видів бургерів - зокрема з м’ясом, рибою та рослинними замінниками. Крім того, у кафе можна поласувати сніданками, супами, салатами, брускетами, фрі-закусками та різноманітними напоями. Військовим надається 20% знижки.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про ветерана Віталія Козло, який з дружиною розвиває кафе на Івано-Франківщині. Після початку повномасштабної війни чоловік пішов служити, а родинною справою майже повністю займалася його жінка - з немовлятами на руках. Тепер же подружжя знову працює разом та будує сміливі плани на майбутнє.
Фото: "Домаха"/Facebook, Український ветеранський фонд