У Кривому Розі стартує програма з фізичного відновлення для захисників. Вона передбачає допомогу із подолання наслідків травм і каліцтв, отриманих унаслідок бойових дій. На заняття запрошують ветеранів російсько-української війни, а також ветеранів АТО та ООС.

Про це повідомляє ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян». Там зазначають, що реабілітація буде здійснюватися на базі Простору для відновлення військових та цивільних «Гарт».

Читайте також: Покращують форму та знімають емоційну напругу – у Кропивницькому діє проєкт з реабілітації для ветеранів

Долучитися до програми пропонують ветеранам, які мають порушення опорно-рухового апарату і потребують відновлення після травм, переломів, розтягнень чи забоїв. Крім того, допомогу можуть отримати захисники, які стикнулися з ускладненнями після травм, а саме контрактурами, спастикою чи порушенням роботи м'язів.

«Наші Захисники рятують державу і свободу кожного окремого українця. У боротьбі вони втрачають найдорожче - здоров'я. Настала черга допомогти Воїнам адаптуватися після повернення з лінії зіткнення й відновити фізичні кондиції», - розповідають у ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян».

Проводити заняття для військових буде керівниця напрямку фізичного відновлення у «Гарт» Дарина Потапова. Вона  магістерка з фізичної терапії, фізична терапевтка, ерготерапевтка та провізорка з загальним 20-річним досвідом у медичній сфері, досвідом роботи в сфері реабілітації протягом трьох років та в сфері фізичного відновлення протягом семи років.

Читайте також: У Києві хочуть створити парк для реабілітації ветеранів – як підтримати ініціативу

Програма розпочнеться після 30 вересня. Для того, щоб долучитися до неї, потрібно зареєструватися за посиланням.

Нагадаємо, громадські організації та медзаклади можуть отримати грант на проєкти з реабілітації ветеранів.

Фото: з відкритих джерел