У Луцькій мовній школі за підтримки меценатів зі США організували безкоштовні курси англійської для учасників бойових дій та ветеранів війни. Таким чином їм хочуть допомогти знайти роботу та адаптуватися у суспільстві.

Про це розповіла керівниця школи Ярослава Семенюк. Вона зазначила, що в пріоритеті – навчати військових з ампутаціями, адже їм працевлаштуватися складніше, а знання іноземної мови може допомогти знайти віддалену вакансію.

Читайте також: Ветеранам у Києві будуть компенсувати оплату навчання в університетах – як отримати 25 тис. грн

50 нових учнів

Наразі безкоштовні уроки відвідує 16 учасників бойових дій. Кожна група складається з чотирьох учнів, а заняття відбуваються двічі на тиждень.  Педагоги роблять для них записи уроків, а також дають домашнє завдання для закріплення матеріалу.

Крім того, цього року на навчання планують набрати ще 50 людей. Після закінчення першого рівня захисники отримають сертифікат від Міністерства освіти й науки України.

У школі розповідають, що раніше, у 2022 році, педагоги вже працювали з учнями безкоштовно. Тоді це були випускники, батьки яких загинули на війні. Вони займалися українською мовою та історією України. В цьому році безоплатні заняття також проводять для шести випускників луцьких шкіл.

Читайте також: Ветеранів та їхні родини запрошують на навчання до "Бізнес-школи для захисників" - деталі

Ціль – володіти англійською

Одна з учениць групи з вивчення англійської  –  26-річна учасниця бойових дій Анастасія Басистій. У 18 років вона приєдналася до 14-ої окремої механізованої бригади.

«Про курси дізналася з ветеранського простору «Шлях додому». До цього були певні знання зі школи, але якогось підтвердженого рівня не було, а зараз почала нормально вчити і зрозуміла, що я взагалі нічого не знала», – говорить Анастасія.

Також мову вивчає ветеран Валерій Костюк. На початку повномасштабного російського вторгнення він став на захист України, а зараз проходить реабілітацію після отриманих поранень.

«Моя ціль – вільніше володіти англійською мовою, тому що я економіст за спеціальністю і це б мені допомагало», — говорить ветеран.

Нагадаємо, ветерани можуть пройти бізнес-навчання та отримати до 15 тис. євро на свої ідеї.

Фото: з відкритих джерел, Суспільне Луцьк