Захисники з Києва, які є студентами вищих навчальних закладів, зможуть отримати часткову компенсацію оплати навчання. Матеріальну допомогу надаватимуть з бюджету столиці – її розмір складатиме до 25 тисяч гривень.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.  Вона зазначила, що право на грошову підтримку мають учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни та постраждалі учасники Революції Гідності.

Читайте також: Ветерани можуть пройти бізнес-навчання та отримати до 15 тис. євро на свої ідеї – умови програми

Допомога надаватиметься студентам денної форми навчання будь-якого вищого навчального закладу, незалежно від його форми власності. Крім того, таку підтримку планують зробити щорічною. Розмір виплати обчислюватиметься індивідуально, в залежності від суми витрат на навчання.

«Ми продовжуємо розбудовувати систему інтеграції ветеранів у цивільне життя і прагнемо забезпечити киян – Захисників і Захисниць – належною підтримкою у важливих сферах їхнього життя», - зазначила Марина Хонда.

Для того, щоб отримати компенсацію необхідно до 15 грудня подати заяву та пакет документів до Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА через «Київ Мілітарі Хаб».

«Пакет документів стандартний. До нього лише необхідно додати копію контракту про навчання та квитанцію про оплату. А вже невдовзі послуга буде доступна онлайн через «Портал Захисників та Захисниць», – додала заступниця голови Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: Навчання та допомога у відкритті бізнесу – на Рівненщині стартувала нова програма для ветеранів

Крім того, в адміністрації зазначають, що у наданні матеріальної допомоги може бути відмовлено в разі, якщо людина вже скористалась можливістю отримання вищої освіти коштом держави.

Нагадаємо, ветерани можуть працевлаштуватися в Національне агентство з питань запобігання корупції.

Фото: з відкритих джерел