У Львові створили наліпки «Підтримай бізнес ветерана», якими будуть позначати заклади, відкриті захисниками та їхніми рідними. Вони привертатимуть увагу відвідувачів та спонукатимуть їх купувати товари та замовляти послуги у військових.

Про це розповідає Львівська міська рада. Крім того, на наліпках є посилання на мапу ветеранського бізнесу, де можна знайти підприємства, засновані захисниками. Для того, щоб і ваш бізнес з’явився на цій мапі, потрібно заповнити форму за посиланням .

Читайте також: Гранти на бізнес для ветеранів – скільки коштів можна отримати за державними програмами

Перші наліпки від міської ради отримали студія манікюру та швейне виробництво.

«Ми вирішили розміщувати на вітринах ветеранських бізнесів спеціальне ознакування, щоб більше людей могли користуватись послугами і в такий спосіб також підтримувати ветеранів», – розповіла директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Інна Свистун.

Студію манікюру «Beautiful day», яка першою отримала відзнаку, заснувало подружжя Чубарь. Том Чубарь на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішов захищати Україну, а півроку тому – повернувся додому.  Виконував завдання у Краматорську, пройшов Ямпіль, Терни, Ямполівку та Лиман. Спочатку адаптація до цивільного життя була важкою, але дружина та донька підтримали та надихнули на створення власного бізнесу.


Разом з дружиною Оксаною Том вирішив відкрити студію манікюру, і для цього взяв участь у конкурсі на отримання ветеранського ваучера.

«Ми отримали 260 тисяч гривень, також ще докладали власні кошти. Придбали все те, що подавали в гранті: обладнання для салону та крісла, бо попередні були вже зношені», – розповідає Оксана Чубарь.

Читайте також: Ветеранам надаються безкоштовні бізнес-консультації – як отримати послугу

Крім того, подружжя отримало ще один грант від Норвезької ради у справах біженців та планує відкрити школу манікюру. Для цього вони вже орендували приміщення та роблять ремонт.

«Ми хочемо залишатись тут, в Україні, хочемо розвиватись і надавати людям роботу. І зараз є багато можливостей для мене, як для ветерана. Тож чому стояти на місці, якщо можна рухатись вперед?», – говорить Том Чубарь.

Усього у Львові вже  видали понад 90 сертифікатів ваучерної підтримки – до 300 тисяч гривень кожен – на розвиток ветеранського бізнесу.

Нагадаємо, родини загиблих героїв можуть отримати 500 тис. грн на бізнес.

Фото: Львівська міська рада