У Львові планують створювати більше можливостей для надання допомоги учасникам бойових дій та їхнім сім’ям. Так, у місті відкриють ще два центри, де ветерани зможуть отримувати різноманітні послуги.

Про це повідомляє Львівська міська рада. Відповідне рішення депутати погодили на сесії – у будівлях, де будуть розміщуватися хаби вже планують провести ремонт.

Читайте також: У Києві хочуть створити парк для реабілітації ветеранів – як підтримати ініціативу

Центри для ветеранів з’являться за адресами вул. Шевченка, 374 та вул. Липинського, 11.Туди захисники та їхні рідні зможуть звертатися за юридичною допомогою, консультаціями психолога, соціальними послугами, а також для спілкування з побратимами.

Наразі у Львові вже діють два хаби для ветеранів – головний офіс Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій можна знайти за адресою Пекарська, 41. Його відкрили ще вісім років тому для військових, які стали на захист нашої країни та поверталися до цивільного життя. Згодом запрацювало ще одне відділення на вул. Ген. Чупринки, 85.

А після відкриття нових осередків, у місті планують охопити допомогою захисників, які проживають у всіх районах Львова.

Читайте також: Юристи, психологи та пошук грантів – у Чернігові ветеран відкрив центр допомоги побратимам

«Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій – один з перших в Україні центрів, який створили для воїнів та їх рідних, де всю допомогу вони отримують за принципом «рівний-рівному». Це, зокрема, різні консультації, безкоштовна юридична і психологічна підтримка, курси і навчання, як от англійська мова, різні майстерки і відпочинок для дітей захисників. Також центр приймає документи на міські виплати для родин захисників», - розповідає Львівська міська рада.

Нагадаємо, для ветеранів запустили ще один проєкт з надання правової допомоги.

Фото: з відкритих джерел