Останнім часом до Офісу Омбудсмана України надходить все більше скарг на порушення прав ветеранів. Крім того, у державі досі не існує «ветеранського» закону, який би враховував актуальні потреби учасників бойових дій, які повернулися до цивільного життя.

Ці проблеми обговорять на Міжрегіональному форумі з питань додержання прав ветеранів, який відбудеться 20 вересня у Вінниці. Взяти участь у ньому можна онлайн – для цього треба заздалегідь зареєструватися за посиланням.

Читайте також: Статус учасника бойових дій надаватиметься автоматично – подробиці

Під час форуму також піднімуть такі питання:

• набуття відповідних статусів;

• отримання пільг та послуг, зокрема на лікування, реабілітацію та протезування;

• супровід ветеранів та членів їх родин представниками відповідних державних інституцій, зокрема «помічниками ветерана».

Подію організують Офіс Омбудсмана України спільно з Вінницькою обласною військовою адміністрацією за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

Результатом заходу стане напрацювання рекомендацій міністерствам та відомствам, які реалізують ветеранську політику в державі. Контроль за їх виконанням буде здійснювати Омбудсман.

Читайте також: "Жити назустріч": в Україні створили платформу інтеграції ветеранів та ветеранок

Нагадаємо, раніше veteran.com.ua розповідав, що у Києві відбудеться перший всеукраїнський фестиваль ветеранської культури. Туди запрошують ветеранів з родинами, військових та усіх небайдужих цивільних.

Фото: з відкритих джерел