На Запоріжжі продовжують розвивати мережу закладів для ветеранів, ветеранок та їхніх родин, а також близьких загиблих героїв. До кінця року в регіоні відкриють два соціальних хаби для цих категорій населення.  Крім того, всю систему підтримки ветеранів та членів їхніх сімей планують реформувати.

Читайте також: Реабілітація ветеранів за олімпійською методикою - у Запоріжжі запустили проєкт "Вільні хвилі"

Питання ветеранської політики в області обговорювалися під час нещодавнього візиту заступника міністра у справах ветеранів України Руслана Приходька. Зокрема, йшлося про житлові проблеми захисників і захисниць, реабілітацію, правову допомогу та інші. У перспективі на Запоріжжі планується:

1. Створити Центр надання адміністративних послуг для ветеранів (старт проєкту  - у жовтні поточного року).

2. Відкрити Ветеранський хаб на базі одного з палаців культури, що стане надсучасним простором для розвитку і спілкування воїнів, які повертаються до цивільного життя (наразі виконуються проєктні роботи, а ремонт приміщення має бути завершений до середини 2025 року).

"Голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про проєкти щодо підтримки ветеранів, які планують запровадити у Запорізькій області. Хочемо створити великий ЦНАП для ветеранів. Зібрати всі послуги в одному місці – для більшої зручності, - зазначив голова Запорізької ОВА Іван Федоров. - Також плануємо відкрити Ветеранський хаб на базі одного з палаців культури. Крім того, вже зараз думаємо про увічнення пам’яті загиблих захисників і захисниць. Разом з платформою ГогольFest працюємо над створенням меморіалу "Посадка. Дерево життя".


Читайте також: Спортивна зала для реабілітації та психологічна підтримка – як у Запоріжжі працює простір для ветеранів

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ветерана Дмитра Скрагленка, який разом з дружиною відкрив у Запоріжжі піцерію. Щоб заклад "Bike pizza" відкрив двері для відвідувачів, подружжя скористалося грантовими коштами – на бізнес вони отримали майже півмільйона гривень.

Фото: Запорізька ОВА