Люди, які переживають горе від втрати близької людини, можуть приєднатися до безкоштовної групи підтримки. Її запустив Український ветеранський фонд. Зустрічі будуть проводитися онлайн і стартують вже цього місяця.

Як розповідають у фонді, долучитися до проєкту можна, якщо після втрати минуло не більше чотирьох місяців. У програмі зможе взяти участь близько 10-14 учасників.

Читайте також: Для дружин військових запускають нову програму психологічної підтримки – як долучитися

«Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей, - підкреслюють в Українському ветеранському фонді. -  Це не терапевтичні групи, а зустрічі підтримки, які модерують фахові психологи. Мета таких зустрічей — познайомити людей між собою для взаємопідтримки та надати їм інструменти для самодопомоги під час проживання горя та скорботи».

Та крім підтримки одне одного, учасники зможуть отримати також допомогу спеціалістів. До того ж, перед формуванням групи всі, хто зареєструвався, пройдуть індивідуальну консультацію. Вона потрібна для знайомства та роботи над проблемами, про які людина не готова говорити на загал.

В подальшому кожна зустріч триватиме близько двох годин і відбуватиметься щопʼятниці о 18:00, онлайн на платформі Google Meet.

Читайте також: На Вінниччині облаштовують Долину УБД для фізичної та психологічної реабілітації ветеранів

Зареєструватися на консультацію можна за посиланням, а після першої зустрічі – вирішити, чи хочете ви продовжувати участь у програмі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, де ветеранам отримати психологічну допомогу.

Фото: з відкритих джерел