У Волинській області хочуть облаштувати кемпінг для ветеранів – він може з’явитися у селі Новоугрузьке, на березі озера Велике. Для цього Рівненська сільська територіальна громада бере участь у конкурсі «Громада на всі 100» - якщо проєкт переможе і отримає грант, захисники матимуть нове місце для відпочинку.

Як розповідають автори проєкту, ветеранський кемпінг планують зробити інклюзивним, щоб там могли відпочивати і ті воїни, які втратили мобільність внаслідок бойових дій.

Читайте також: Сауна, басейн та барбекю – у Калуші створили зону відпочинку для військових

Для цього необхідно встановити обладнання для спуску у воду та купання (спеціальні пандуси), інклюзивні душові кабіни, спеціальні туалети та роздягальні, місця для відпочинку, укриття від негоди, а також забезпечити доступ до електрики від сонячних панелей.  Крім того, планується встановити пірси для рибалки та посадки в човен.

«Оскільки на території громади є можливості для рекреації, ми б хотіли зробити ці можливості доступними для всіх ветеранів, в тому числі маломобільних», - йдеться в описі проєкту.

Наразі усі українці можуть проголосувати за ідею. Голосування триватиме до 10 листопада. Якщо ініціатива отримає фінансування, кемпінг планують встановити у травні-липні наступного року. Там одночасно зможе перебувати до 100 осіб.

Читайте також: Басейн, спортмайданчик та контактний зоопарк – на Рівненщині будують центр для військових і ветеранів

«Реалізація проекту стане прикладом для інших громад в Україні, як необхідно облаштовувати місця відпочинку, враховуючи потреби маломобільних груп, зокрема ветеранів. Додатково громада отримає стимул для розвитку та збереження природного середовища», - говорять у Рівненській сільській територіальній громаді.

Нагадаємо, ветерани можуть безкоштовно заселитися у готель в Києві.

Фото: Рівненська сільська територіальна громада