Ветерани, які чекають на потяг у столиці та шукають місце для ночівлі, можуть безкоштовно заселитися у готель на залізничному вокзалі. Там можна залишитися на одну-дві доби, скористатися зручностями та випрати одяг.

Таку можливість учасникам бойових дій надає фонд «Після служби». Як нею скористатися та куди звертатися для тимчасового розміщення, представники фонду розповіли для veteran.com.ua.

Читайте також: Ветеранам надаватимуть грошову допомогу на переоблаштування житла – деталі

Щоб забезпечити послугу проживання в столиці, фонд постійно орендує шестимісний номер у готелі. Останнім часом ветерани залишаються не тільки на ночівлю, а й живуть у номері по декілька днів.  Це пов’язано з тим, що багато військових приїжджає в Київ на проходження ВЛК.

«Раніше лікарні розселяли хлопців, а зараз цю опцію скасували, і вони самостійно шукають житло. Тому їх ми також приймаємо – іноді ветерани живуть у номері до тижня», - розповідає кейс-менеджер фонду «Після Служби» Олександр Віцан.

Щоб залишити запит на житло, потрібно заповнити форму на сайті «Після Служби». Там необхідно залишити контактні дані та описати свою ситуацію. Після цього з вами зв’яжеться кейс-менеджер, який розповість про можливість отримання відповідної послуги. Також звернутися у фонд можна за номером телефону +380 50 016 1960.

Читайте також: Ветеранам спростили оформлення житлової пільги – як подати заяву

Загалом «Після служби» допомагає за такими напрямками, як охорона здоров’я, реабілітація, юридична допомога, працевлаштування, освіта, перекваліфікація та психологічна допомога.

Нагадаємо, ветеранам пропонують безкоштовні вантажні перевезення по всій Україні.

Фото: з відкритих джерел