Пенсійний фонд та Міністерство у справах ветеранів України реалізували експериментальний проєкт, що полегшує захисникам, захисницям та їхнім рідним процес звернення за житловою пільгою. Тепер спрощену заяву можна подавати на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

Читайте також: Як ветеранам отримати пільги на оплату комуналки в орендованому житлі – роз’яснення

Як розповів Голова правління Пенсійного фонду Євгеній Капінус, експериментальний проєкт дозволяє не тільки спростити формат та саму процедуру звернення ветеранів і їхніх рідних, але й цифровізувати інформацію, необхідну для призначення житлової послуги. Замість двох окремих заяв оборонцям та родинам необхідно буде подавати лише одну – про взяття на облік ветерана та надання йому пільг. А опрацювання даних здійснюватиметься шляхом електронної взаємодії між державними реєстрами.

Крім того, за новим проєктом, замість ветерана/-нки подати заву на призначення пільг зможуть члени сім’ї. Йдеться, зокрема, про чоловіка/дружину, непрацездатних батьків, неодружених повнолітніх дітей, визнаних особами з інвалідністю з дитинства ІІ групи, та інших.

Документи та заяву можна подати:

1. Особисто – через сервісні центрі ПФУ, уповноважених посадовців виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних тергромад, офіси ЦНАП;

2. Поштою – на адресу органу Фонду;

3. Онлайн – через вебпортал ПФУ та мобільний застосунок "Пенсійний фонд".

Читайте також: Оплата комуналки та навчання для дітей – на які пільги мають право сім'ї учасників бойових дій

"Спрощений обмін даними дозволяє пришвидшити надання Пенсійним фондом України адміністративних послуг ветеранам війни. Завдяки можливості в автоматичному режимі отримувати інформацію з Єдиного державного реєстру ветеранів війни підтвердження статусу учасника бойових дій відбувається миттєво", - зазначили в Пенсійному фонді України.

Нагадаємо, ветерани та ветеранки можуть отримати кошти на житло. Які категорії мають право на таку допомогу від держави та як подати документи, раніше розповідав veteran.com.ua.

Фото: з відкритих джерел