Напередодні Дня Незалежності Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку №685. Документ регулює встановлення факту безпосередньої участі в заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією РФ.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

Читайте також: Учасник бойових дій: що робити, якщо порушені строки надання статусу

"Продовжуємо плідно співпрацювати з усіма дотичними державними органами, громадськістю, підрозділами з питань соціального захисту обласних та міських адміністрацій, аби налагодити дієві механізми з надання відповідних статусів нашим захисникам і захисницям. Доступно та водночас з унеможливленням зловживань у цих питаннях", – прокоментував зміни до Порядку  в.о. очільника міністерства Олександр Порхун.

Оновлення документу спрощує встановлення факту безпосередньої участі у захисті України – однак це стосується лише фізичних осіб, а не міжвідомчої комісії. Крім того, внесення змін дозволить підвищити ефективність надання адміністративних послуг у сфері ветеранської політики.

Згідно з Порядком, відтепер можна:

- подати необхідні документи через офіси ЦНАП – незалежно від задекларованого чи зареєстрованого місця проживання (перебування);

- надати копії деяких документів замість оригіналів.

Читайте також: За яких підстав можуть позбавити статусу ветерана війни – законопроєкт

Крім того, розглядати документи міжвідомча комісія буде у порядку черговості їхньої реєстрації у Міністерстві у справах ветеранів України. Стосовно осіб, яким було встановлено факт безпосередньої участі у захисті України, та які загинули/пропали безвісти/померли внаслідок поранення, захворювання, контузії чи каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі  відповідних заходах, комісією будуть надаватися довідки.

Нагадаємо, в Україні запустять мобільний застосунок для ветеранів.

Фото: з відкритих джерел