Нацбанк України спільно з ультрасучасним Центром реабілітації та протезування для постраждалих від війни Superhumans Center розпочали проведення щорічної  благодійної акції "#SuperCoins". Протягом трьох місяців по всій країні триватиме збір монет різним номіналом: кошти підуть на потреби захисників і захисниць, постраждалих внаслідок бойових дій.

Читайте також: На Вінниччині облаштовують Долину УБД для фізичної та психологічної реабілітації ветеранів


Як долучитися до акції

У благодійному заході може взяти участь будь-яка людина, принісши до відділення банку-партнера монети номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 та 10 гривень. Зробити це можна як індивідуально, так і колективами. Наприклад, збирати монети пропонується в навчальних закладах, в організаціях, на підприємствах в установах і так далі.

Прийом монет розпочався 9 вересня та триватиме до 29 листопада включно. Їх прийматимуть у ПриватБанку, Ощадбанку та ПУМБ. Ознайомитися з відділеннями, де буде доступна ініціатива "#SuperCoins", можна на спеціальному сайті. Отримані у рамках акції кошти будуть перераховані до фонду Центру Superhumans.

Читайте також: У Дніпрі з’явиться ультрасучасний центр реабілітації та протезування - деталі

"Звичайні монети, які ми щодня тримаємо в руках, можуть стати рятівною підтримкою для тих, хто цього потребує, та допомогти повернути суперможливості нашим героям. Звертаюся до молоді, педагогів та усіх громадян загалом: підтримайте українських військових, які втратили кінцівки, зробіть їх адаптацію простішою. Кожна зібрана монета здатна поліпшити життя тих, хто віддав частину себе заради України. Долучайтеся до збору коштів і разом творіть добро!", – закликав заступник Голови НБУ Олексій Шабан.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про військового Олега Ревегу, який побудував у Карпатах унікальний купол для реабілітації побратимів та ветеранів.

Фото: з відкритих джерел