Міністерство оборони України 20 червня запустило новий чат-бот "Армія+" Він створений для надання підтримки захисникам і захисницям, ветеранам та ветеранкам, військовозобов’язаним, а також їхнім родинам та має виступати своєрідним інформаційним "консультантом у кишені".

Читайте також: У Дії з’явилося цифрове посвідчення ветерана – як завантажити документ

"Щоб отримати необхідну інформацію або консультацію, достатньо перейти за посиланням та вибрати відповідну категорію запитань, - зазначили в міністерстві. - Не зволікайте, приєднуйтеся до чат-боту "Армія+" і отримуйте необхідну допомогу вже сьогодні!"

Як скористатись чат-ботом

"Армія+" доступна в месенджері Telegram. Користуватися ним дуже просто:

1. Перейдіть за посиланням та відкрийте чат-бот. Натисніть кнопку "START".


2. Оберіть, до якої соціальної категорії ви належите – військовий, цивільний чи член сім’ї військовослужбовця. Для наочності оберемо "військовий".

3. Далі вам відкриється перелік різних тем та питань, за якими можна отримати детальну інформацію. Для військових це, зокрема, грошове забезпечення, статус УБД, житлові питання, протезування, допомога пораненому і так далі. Оберіть те, що вас цікавить (для прикладу ми натискаємо на "Реабілітація"). Також на цьому кроці можна повернутися назад чи до головного меню.

4. Далі чат-бот запропонує конкретизувати питання. У нашому випадку – обрати, чи хочемо ми отримати загальні відомості щодо реабілітації, чи ознайомитися з концепцією. Ми обрали останнє та у відповідь отримали інформацію з цього питання, а також можливість обрати необхідну підкатегорію з "Покращення медичних оглядів", "Безоплатне лікування", Документи за кордон".

Читайте також: В Україні для ветеранів запустили е-Карту послуг в громадах – як користуватися новим сервісом

Додамо, що в травні поточного року Міноборони анонсувало запуск окремого додатка для чинних військових – "Армія+".  Його розробка у співпраці з Мінцифри почалася в березні, а запуск запланований на літо 2024 року. Як зазначалося раніше, там мають бути електронні посвідчення, рапорти, системи зворотного зв’язку  та інше.

Нагадаємо, у Львові нещодавно презентували інформаційний сервіс для діючих та колишніх військових "Навігатор ветерана".

Фото: Міноборони