Після звільнення зі служби та повернення до цивільного життя ветеран В’ячеслав Горегляд поставив собі за мету відновити сімейний бізнес. Разом з дружиною Інною вони вирішили знову відкрити ательє-студію «Черешня», яка працювала до повномасштабного вторгнення. Власну справу родина розвиває у рідному Липовці на Вінниччині.

Для того, щоб закупити необхідне обладнання, В’ячеслав взяв участь у конкурсі  «Роби своє» від фонду «МХП-Громаді» і став одним з переможців. Родина виграла грант на 100 тис. грн і вже приймає перших клієнтів.

Читайте також: На Вінниччині ветеран Василь Бобрик отримав грант та відкрив клас математики – історія захисника

Служба на Донеччині

В’ячеслав став на захист України у квітні 2022 року – чоловік виконував завдання на Донецькому напрямку у складі 59 мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Та через стан здоров’я військовому довелося звільнитися зі служби – на сході він отримав три контузії, пошкодив спину та вуха. Далі була реабілітація, повернення до родини і думки, що робити далі та як заробляти на життя.

Ветеран вирішив зайнятися тією справою, в якій вже мав досвід. До повномасштабного вторгнення родина відкрила власну ательє-студію «Черешня». Подружжя мріяло виготовляти вишиванки та інші вишиті речі, але тоді планам не судилося здійснитися. Тому сім’я вирішила дати «Черешні» другий шанс та взялася до роботи.

Читайтк також: "Ця ідея прийшла в посадках на Запоріжжі": ветеран Анатолій Мицкан відкрив дитячий простір

Участь у конкурсі

В’ячеслав та Інна придбали вишивальну машину, за допомогою якої можна створювати різноманітні узори та імена на крижмах та рушниках. Проте, щоб додати до свого асортименту вишиванки, потрібно було купити більш дороге обладнання.

Тому родина вирішила спробувати свої сили у грантовому конкурсі  «Роби своє» від Благодійного Фонду «МХП-Громаді».

«Умови були простими – заповнити заявку, в якій чітко описати своє бачення проєкту, його реалізацію і перспективи. Також вимогою конкурсу було співфінансування – 100 тисяч гривень був готовий надати фонд, ще стільки ж ми мали залучити. Ми з дружиною вирішили вкласти в це власні кошти», - розповідає ветеран.

Заявку захисника схвалили і надали грант. На 175 тис. грн родина придбала нову вишивальну машинку, а на 25 тис. – різноманітні тканини.


Читайте також: У Черкасах дружина ветерана відкрила студію йоги та запрошує захисників на безкоштовні заняття

Ательє – це стабільний заробіток

Зараз в ательє виготовляють вишиванки за замірами замовників.  Підприємець говорить, що займатися саме вишивкою вони з дружиною вирішили не просто так. Таким чином вони «вплітають» українські традиції у сучасне життя.

«Нам важливо нагадувати людям про українське, щоб вони не забули наші звичаї, мову, одяг, який носили пращури. Ми поєднуємо у своїх виробах минуле і сучасне, адже мріємо, щоб українці одягали такі вироби не лише на свята, а й і в повсякденному житті», - розповідає В’ячеслав.

Крім того, власний бізнес дає впевненість у майбутньому і радість від принесеної користі людям.

«Ательє – це стабільний заробіток. Як колись говорила моя покійна мама: «З голоду не помреш, якщо вмієш шити». Та особливе задоволення – бачити на вулиці людину, яка одягнута у вишиванку, створену тобою», - наголошує ветеран.

Нагадаємо, у Житомирі ветеран Олександр Ковальчук став вихователем дитсадочка.

Фото: Новини Вінниці