Після кількарічної перерви на канал "СТБ" повертається шоу "Холостяк". Це стало можливим, коли продюсерам телепрограми вдалося знайти дійсно гідного головного героя – ним став 28-річний військовий, ветеран та громадський діяч Олександр Будько з позивним Терен. Він не тільки проявив себе на полі бою, але й став автором книги "Історія впертого чоловіка" та учасником нацзбірної Invictus Games.

Читайте також: Після втрати руки захисник Донеччини продовжує "воювати" - з біонічним протезом збирає дрони

"Головний Холостяк країни - це не просто успішний чоловік, готовий будувати стосунки. Це завжди той, кого українські жінки готові назвати ідеальним для себе. Сьогодні ідеальний чоловік в очах українок - це захисник, поруч з яким почуваєшся у безпеці", - повідомили на Instagram-сторінці "Холостяка".

З Олександром Будьком команда проєкту познайомилася під час зйомки "Нескорених".  За словами представників каналу, тоді чоловік підкорив їх своєю харизмою, впевненістю, самоіронією та почуттям гумору. "Холостяк" вийде на екрани восени 2024 року, а його автори розраховують не тільки стати свідками нової історії кохання, але й долучитися до формування національної культури, дружньої до ветеранів та ветеранок.

Хто такий Олександр (Терен) Будько

За інформацією з відкритих джерел, чоловік народився в Рівному, а до повномасштабного вторгнення працював шеф-баристою в Києві. Вранці 24 лютого 2022 року він почув вибухи за вікном. Доправивши дівчину до безпечного місця, пішов до військкомату (тепер  - ТЦК), де отримав призначення в IT-військах. Проте такий варіант Олександра не влаштовував, тож з часом він добровольцем доєднався до батальйону "Карпатська Січ".

Невдовзі чоловіка було призначено командиром взводу вогневої підтримки другої роти батальйону, а вже 19 травня 2022 року його підрозділ опинився на лінії фронту в Харківській області.  Саме там, 24 серпня під час боїв у селі Дмитрівка Олександр зазнав важкого поранення. У той фатальний день разом з побратимами він зайшов в посадку – з висоти по ним почав працювати ворожий танк. З часом втома взяла своє,  і чоловік почав засинати: тоді його поранило в обидві ноги.

Читайте також: З Києва до Борисполя – пішки: ветеран на протезі зібрав 650 тис. грн для побратима

У сусідньому селі Барвінкове захиснику провели першу ампутацію. Потім  - відправили до Харкова, а звідти – в Полтаву. Почалося відмирання тканин, тож ліву ногу також довелося відтяти. Батьки чоловіка тривалий час не знали, в якому стані їхній син - дізналися з соціальних мереж, коли побратим Олександра оголосив збір на медичні витрати.

Через три місяці після поранення Олександр Будько отримав протези ніг, а ще через кілька місяців отримав змінні спортивні протези в США – для бігу та ще одні – для кросфіту. У вересні 2023 року став бронзовим призером з плавання на 50 метрів вільним стилем в "Іграх Нескорених".  Крім спорту, Терен зайнявся і літературною творчістю та написав роман "Історія впертого чоловіка" про бойовий шлях.

Також після повернення з фронту та реабілітації Олександр почав займатися й громадською діяльністю. Навесні 2024 року заснував тревел-шоу "Відвал ніг, або All інклюзив" про доступність інфраструктури різних міст для людей з інвалідністю. До нього приєдналися кілька відомих українців та українок.

 Нагадаємо, після втрати ноги захисник Донеччини Андрій Ільїн  планує стати протезистом.

Фото: з відкритих джерел