Ветеранам, які шукають нову роботу або хочуть змінити сферу діяльності, пропонують кар’єрні консультації. Їх надає соціальне підприємство Lobby X. Ментори допоможуть захисникам підготуватися до працевлаштування, підкреслити сильні сторони та знайти своє місце у цивільному житті.

Як розповідають у Lobby X, така підтримка – безкоштовна, і щоб зв’язатися з консультантами, треба заповнити форму за посиланням.

Читайте також: Ветерани можуть отримати стипендії на навчання в Київській школі держуправління – подробиці

Скласти резюме та підготуватися до співбесіди

Кар’єрні консультації передбачають допомогу у складанні резюме з урахуванням цивільного та військового досвіду, підготовку до співбесіди, розробку плану кар’єрного розвитку та написання мотиваційного листа.

Також за потреби ветеранам допоможуть створити профіль на LinkedIn, знайти можливості для освіти або підібрати вакансії в роботодавців, які мають програми адаптації для колишніх військових.

«Наші консультанти – це фахівці у сфері HR та рекрутингу із досвідом понад п’ять років. Вони відстежують тенденції ринку праці, розуміють потреби ветеранів та надають фахову і актуальну підтримку», - розповідають у Lobby X.

Читайте також: Як ветеранам і ветеранкам користуватися е-Картою вакансій державної служби – алгоритм дій

Від кількох тижнів до кількох місяців

У соціальному підприємстві зазначають, що робота з консультантом може тривати від кількох тижнів до кількох місяців, в залежності від запиту ветерана. Також учасники програми мають право звертатися повторно.

Після запису ⁠⁠протягом двох робочих днів з вами контактує карʼєрний консультант та домовляється про першу онлайн-зустріч. Під час спілкування потрібно розповісти про те, яку підтримку ви хочете отримати, який досвід маєте та в якій сфері плануєте розвиватися.

«Разом з консультантом ви плануєте наступні кроки, які залежатимуть від вашого запиту. Наприклад, створюєте резюме чи профіль на LinkedIn, підбираєте навчання чи вакансії, обговорюєте ваші інтереси та сильні сторони, щоб знайти сферу, в якій могли б себе реалізувати, - розповідають у Lobby X. - Карʼєрний консультант буде з вами на звʼязку протягом всього процесу працевлаштування та пошуку себе».

Нагадаємо, в Україні створили платформу інтеграції ветеранів та ветеранок.

Фото: з відкритих джерел