Громадська організація «Інша освіта» оголосила про прийом заявок на отримання стипендій для ветеранів. В рамках програми ВІЛЬНО/VILNO їх нададуть тим, хто до мобілізації працював у сфері освіти, культури та мистецтва. Сума допомоги становить 600 євро. Ці гроші ветерани отримають протягом чотирьох місяців – з вересня по грудень.

Про це йдеться на сторінці громадської організації у Facebook. Таким чином, захисників хочуть підтримати у відновленні, професійній адаптації та поверненні до цивільного життя.

Читайте також: Громадські організації, які надають послуги ветеранам, можуть отримати грант – подробиці

Деталі проєкту

Стипендії отримають десять учасників, яких оберуть організатори. Їх можна буде витратити на навчання, оренду приміщень для роботи, витратні матеріали тощо. Також програма включатиме психологічну підтримку та юридичну допомогу. Крім того, проведуть зустрічі ветеранів з цивільними колегами.

«Також учасниці та учасники програми матимуть можливість податися на фінансування свого мистецького чи освітнього проєкту. Створення звукової роботи чи відеоарту, оренда майстерні для роботи над інсталяцією, переклад власної книжки чи створення подкасту про особливості повернення про професії вчительок та вчителів з військовим досвідом — у межах цього раунду ми зможемо профінансувати три таких проєкти»,- розповідають в ГО «Інша освіта».

Читайте також: Для ветеранів запустили нову грантову програму – як отримати 500 тис. грн

Як взяти участь

Подати заявку на участь у стипендіальній програмі можна до 29 вересня. Для цього треба заповнити аплікаційну форму.

Необхідно відповідати таким критерям відбору:

• Ви є ветеранкою/ветераном, яка/який до служби працювала/в в культурній та/чи освітній сфері та/чи мистецькій сфері;

• Різноманітність реалізованих проєктів до служби в Збройних Силах України;

• Заявка написана українською мовою;

• Актуальність та релевантність фокусу заявниці/ка на час отримання стипендії відповідають загальним цілям та меті програми;

• Всі поля заявки заповнені та мають зміст.

Нагадаємо, у жовтні для ветеранів стартує безкоштовне IT-навчання.

Фото: з відкритих джерел