Адаптація та реінтеграція ветеранів  і ветеранок у суспільство – один з найбільш актуальних сучасних викликів. Різні структури та організації вже активно долучаються до цього процесу, використовуючи різні підході. Не відстають й невеликі бізнеси та благодійники. Так, у Києві для діючих та колишніх захисників і захисниць запустили проєкт "Sovky-Weels club" ("Веломайстерню та клуб за інтересами").

Читайте також: "Мріємо вийти на Паралімпійські ігри" - у Києві проводять заняття з адаптивного яхтингу для ветеранів

Ініціатором створення проєку став Дмитро Кузьмичов. Чоловік вже на пенсії, а його батько був військовим. Тож, навіть не маючи власного досвіду служби,  він прекрасно знає та розуміє, наскільки важким може бути шлях повернення захисників і захисниць до цивільного життя.

Сам Дмитро майже все дитинство провів на велосипеді та завжди був палким прихильником цього виду транспорту. Колись він мріяв відкрити власну веломайстерню: втілювати свій задум почав за деякий час до початку великої війни. Повномасштабне вторгнення росіян підштовхнуло трохи передивитися та зробити акцент на підтримці ветеранів і ветеранок.

На свій заклад "Sovky-Weels club" або "Веломайстерня та клуб за інтересами" чоловік покладає мету допомогти захисникам і захисницям соціалізуватися після фронту, адаптуватися до цивільного життя, пройти реабілітацію та навіть працевлаштуватися. У майстерні облаштовані кілька робочих місць для ремонту велосипедів та інших видів транспорту. Крім того, тут ветерани можуть спілкуватися, займатися творчістю та розвиватися.

Читайте також: На Київщині проводять реабілітацію для ветеранів, які втратили зір – подробиці

"Бійці, які повертаються з війни, часто мають психологічні травми. Ми хочемо допомогти їм повернутися до  повноцінного життя, працювати та відчувати себе спроможною частиною суспільства. Ми не знаємо, скільки триватиме війна, але ветерани не повинні залишатися сам на сам. Їм вкрай потрібне людське спілкування", - вважає Дмитро Кузьмичов.

Відвідати майстерню можна у Києві за адресою:  вул. Крутогірна, буд., 55. За деталями та з приводу додаткових питань звертайтеся до ініціатора проєкту за номером: +380 (93) 808 50 50.

Нагадаємо, ветеранів запрошують стати героями нового документального фільму. Стрічка буде присвячена людям, які вже закінчили лікування і стикаються з новими важкими завданнями – повернутися до цивільного життя, знайти нову справу, налагодити стосунки з рідними та друзями.

Фото: "Ветеран медіа"