Для захисників і захисниць, які повертаються до цивільного життя, у регіонах України створюють безоплатні програми реабілітації. Одну з них нещодавно запустили на Рівненщині, іншу – онлайн по всій країні. Вона передбачає вивчення англійської мови та сприяння працевлаштуванню.

Читайте також: Ветерани можуть пройти бізнес-навчання та отримати до 15 тис. євро на свої ідеї – умови програми

Організаторами програми виступає мережа освітньо-культурних і волонтерських просторів "Гончаренко центр". Там зазначають, що у рамках ініціативи прагнуть допомогти ветеранам і ветеранкам повернутися до мирного життя та успішно інтегруватися в ринок праці.

Взяти участь у проєкті запрошують захисників і захисниць, які зазнали важких поранень на фроні (включаючи інвалідність). Вивчати англійську вони будуть за спеціалізованою програмою в режимі онлайн на платформі Google Meet.

За розрахунками організаторів, наприкінці учасники вже мають досягти рівня іноземної мови upper-intermediate, а також отримати навички написання резюме і проходження інтерв’ю. У перспективі це допоможе ветеранам і ветеранкам краще відповідати вимогам сучасного цивільного ринку праці.

"Ми прагнемо не лише допомогти ветеранам війни здобути нові навички, але й створити для них можливості для подальшого розвитку та професійної реалізації. Ця програма допоможе у реабілітації учасників та створить всі передумови для повноцінної інтеграції їх до цивільного життя. Ми підготуємо учасників до роботи в компанії — гідна заробітна плата, створення комфортних умов відповідно до ваших потреб, надання необхідної техніки", — підкреслюють  у "Гончаренко центрі".

Читайте також: Ветерани можуть працевлаштуватися в Національне агентство з питань запобігання корупції – умови

Заняття стартують, коли буде сформовано групу. Кожна онлайн-зустріч охоплюватиме нову тему та буде повністю безкоштовною. Приєднатися до курсу можна буде на будь-якому етапі, матеріали дублюватимуться у чаті групи в одному з месенджерів. Щоб долучитися до проєкту, ветеранам і ветеранкам необхідно заповнити онлайн-форму.

Фото: з відкритих джерел