Ветерани, які звільнилися з військової служби, мають багато навичок, які можуть знадобитися у цивільних професіях. Тому під час складання резюме варто описувати не лише минулий досвід до перебування на фронті, а й знання та вміння, набуті під час захисту країни.

Як зробити це правильно, розповідають у Veteran Hub. Фахівці організації уклали спеціальний посібник, який допоможе ветеранам під час працевлаштування.

Читайте також: Робота по всій Україні – для ветеранів розробили е-Карту вакансій

Військові посади цивільною мовою

Посібник є збірником порад, за яким можна описати військовий досвід для написання резюме при працевлаштуванні на цивільні посади. Його можуть використовувати і ветерани, і роботодавці, щоб зрозуміти, які навички захисників можна інтегрувати у мирне життя. Наразі він доступний онлайн.

«Ми зібрали із всіх можливих джерел — статутів, програм підготовки тощо — деталі того, чим займаються військові на тій чи іншій посаді. Потім вичистили військову термінологію та лишили саму суть, яку можна просто вставити в резюме для цивільної роботи», - розповідають у Veteran Hub.

Тобто, ветерани можуть обрати з викладеного переліку професію, яку мали на фронті, і переглянути ключові компетенції та досвід за нею – цю інформацію можна викласти в резюме.

Читайте також: Як ветерану отримати мільйон на бізнес – для захисників запустили освітній серіал

«Армія – це величезний організм»

Проєктний менеджер, який працював над збірником, ветеран російсько-української війни Тимур Абдулін розповідає, що багато людей думає, що усі військові вміють лише штурмувати посадки та стріляти.

«Насправді армія – це величезний організм, який має 2000 різних посад, і на кожній із них люди роблять зовсім різну роботу. Скажімо, для того, щоб цей організм функціонував, багато людей думають про те, як його забезпечити їжею, спорядженням, опікуються логістикою. Тому ми вирішили показати суспільству, що військовий досвід – він різний і дуже важливий, і його можна трансформувати в багато цивільних посад», – розповів він.

Також серед важливих навичок військових – робота в команді, здатність брати на себе відповідальність, робота з технікою, оперативне реагування в надзвичайній ситуації, вміння надати першу домедичну допомогу тощо.

Нагадаємо, ветерани можуть безкоштовно опанувати 11 сучасних професій.

Фото: з відкритих джерел