Міністерство у справах ветеранів України спростило обмін даними з Пенсійним фондом, що забезпечить прискорення надання адміністративних послуг колишнім військовим та їхнім родинам. Громадянам більше не потрібно буде подавати купу паперових копій документів: для обслуговування знадобиться лише посвідчення ветерана.

Про це зазначається на офіційному сайті міністерства.

Читайте також: В Україні для ветеранів запустили е-Карту послуг в громадах – як користуватися новим сервісом

"За підтримки міжнародних партнерів фахівці Мінветеранів модернізувало програмне забезпечення для спрощення обміну інформацією між Єдиним державним реєстром ветеранів війни (ЄДРВВ) та Державним реєстром загальнообов’язкового державного соціального страхування, утримачем якого є  Пенсійний фонд України", - йдеться в повідомленні.

Щоб отримати послугу в Пенсійному фонді, українцям та українкам тепер треба буде виконати лише два простих кроки:

1. Подати заяву в письмовій чи електронній формі;

2. Пред’явити е-Посвідчення ветерана в Дії чи фізичний варіант документа.

Читайте також: Посвідчення ветерана в Дії - топ-5 помилок при завантаженні та як їх вирішити

Варто звернути увагу, що якщо відомості про особу відсутні в ЄДРВВ, їй не буде відмовлено в надані послуг у Пенсійному фонді (якщо такі передбачені). Отримати їх людина зможе за поточною процедурою.

Як зауважили в Мінветеранів, спрощення обміну інформацією з Пенсійним фондом дозволить мінімізувати витрати часу на прийом документів від ветеранів та їхніх родин, а також близьких загиблих оборонців. Крім того, саме надання послуг прискориться.

"Обмін даними між інформаційними системами Мінветеранів та державними органами, зокрема, Пенсійним фондом України, дозволяє мати доступ до актуальної та точної інформації про ветеранів війни. Це допоможе уникнути дублювання або розбіжностей у даних, що може призвести до помилок під час надання послуг. Автоматичний обмін даними скорочує час, необхідний для обробки запитів, а значить, ветерани й ветеранки можуть отримувати необхідні послуги швидше, без необхідності відвідування кількох установ", - підкреслив в.о. міністра у справах ветеранів Україні Олександр Порхун.

Читайте також: "Навігатор ветерана" - у Львові презентували інформаційний сервіс для діючих та колишніх військових

Обмін даними забезпечуватиме вищий захист особистої інформації ветеранів та ветеранок. Це дозволяє створити єдині профілі військових з інформацією про їхній статус та поточні потреби, завдяки чому різні держслужби зможуть скоординувати дії та надавати персоналізоване обслуговування.  Зокрема, ветеранам будуть доступні різні послуги через онлайн-платформи, що є надважливим для людей з інвалідністю чи тих, хто мешкає у віддалених районах.

Фото: з відкритих джерел