Незважаючи на повномасштабне вторгнення російської армії, в Україні продовжує розвиватися бізнес. Власні підприємства відкривають не лише цивільні громадяни, але й військові та ветерани і ветеранки, члени їхніх родин.

Читайте також: ФОП у військових – у яких випадках захисникам заборонено мати бізнес

Ветеранський бізнес активно підтримується Урядом, благодійниками та різними організаціями. Зокрема, для майбутніх підприємців запускають навчання , надають гранти. Крім того, в Україні створили інтерактивну карту бізнесів захисників і захисниць. Її запустив Український ветеранський фонд спільно з партнерами.

Як знайти ветеранський бізнес онлайн

Ресурс створили для підтримки підприємницької діяльності й комфортного повернення ветеранів додому в розрізі концепції "Шлях ветерана. Бізнес". Її розмістили на спеціальному сайті, де можна побачити карту нашої країни з нанесеними відомостями про бізнес ветеранів, ветеранок, їхніх рідних, а також підприємства, де працюють колишні захисники і захисниці.

Натискаючи точку з бізнесом на карті, користувач отримає короткі відомості про нього:

- назву та сферу діяльності;

- графік та адресу роботи;

- контактні дані, посилання на сайт, соціальні мережі підприємства.

Читайте також: У Львові ветеранський бізнес позначають спеціальними наліпками – подробиці


Пошук реалізовано на інтуїтивному рівні. Обрати бізнес можна, скориставшись власною геолокацією, або ж обрати конкретний регіон та населений пункт, який користувач планує відвідати.

Пошук через фільтр

Наразі платформа налічує вже більше сотні ветеранських проєктів у різних областях України (крім тимчасово окупованих) та в подальшому буде наповнюватися. Бізнеси представлені в багатьох регіонах України, зокрема на Київщині, Вінниччині, Хмельниччині, Полтавщині, Харківщині, Донеччині. А спектр пропонованих послуг та товарів дуже широкий.

Для зручності ресурс має вбудований фільтр. Він дозволяє відсортувати бізнес за сферами. Йдеться, зокрема, про такі:

- продукти харчування;

- побутові послуги;

- будівництво та ремонт;

- одяг та спорядження;

- юридичні послуги;

- сфера краси;

- фото та відео і так далі.

Зазначимо, що карту запущено в партнерстві Українського ветеранського фонду з ЛУН та Uklon. Проєкт став початком співпраці державної інституції та бізнесу, які об’єднались заради ветеранів та їхніх родин.

Нагадаємо, незабаром у Карпатах відбудеться Franchise Camp 2024 . Відвідати його запрошують досвідчених підприємців – завданням учасників стане розробка бізнес-ідей для ветеранів, які повертаються до цивільного життя.

Фото: з відкритих джерел