З ветераном Олексієм Притулою стався обурливий та навіть шокуючий випадок. Чоловік втратив на фронті обидві ноги, а після протезування повернувся до своєї цивільної професії – працює ветеринаром в одній з одеських клінік. Сьогодні на прийомі на прохання підняти для огляду собаку його власник облаяв лікаря та вибіг з кабінету.

Відео інциденту Олексій Притула поділився на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Чоловік облаяв ветеринара "замість" свого собаки

За словами ветерана, чоловік із білим пуделем прийшов до нього на прийом сьогодні вранці. На оприлюднених кадрах можна побачити, що під час огляду лікар попросив власника собаки підняти його, щоб можна було роздивитися рану на одній з кінцівок. На це відвідувач запитав, чи не може Олексій сам встати. У відповідь він розвернув робоче крісло, щоб було видно протези. Це викликало в чоловіка бурхливу неочікувану реакцію: він образив лікаря нецензурною лайкою та вибіг з кабінету.

Читайте також: «Так і не дочекалася відпустки» – дружина ветерана про реабілітацію, зміни у житті і ставлення суспільства

"Я прошу вас активно поширювати це відео. Ним можна буде ілюструвати пости про підводні камені на шляху до повернення ветеранів з інвалідністю до роботи і звичайного життя. Зі мною це, ну прям, одиночний випадок. Поки що. Але я чудово розумію, що подібної наволочі навкруги тьма. Я розумію, що юридично притягнути до відповідальності цю "людину" вкрай малоймовірно. Бо, нагадую, бути уй***ом в нашій країні не протизаконно. Та нехай стане відомим", - звернувся до користувачів соцмережі Олексій Притула.

Зазначимо, що Олексій Притула до повномасштабного вторгнення росіян працював ветеринаром. До війська мобілізувався 5 червня 2022 року та служив у складі 25-ї десантно-штурмової бригади. Через кілька місяців, наприкінці вересня, він отримав поранення внаслідок обстрілу касетним снарядом та втратив обидві ноги.

Чоловік проходив лікування в Харкові та Києві, переніс кілька реампутацій. Протези отримав у Центрі  з протезування, реконструктивної хірургії та реабілітації постраждалих від війни Superhumans, ставши одним з перших його пацієнтів. Після відновлення повернувся до цивільного життя та продовжив лікувати тварин.

Поведінка відвідувача клініки обурила українців

Відео інциденту швидко розповсюдилося соцмережами та інтернет-медіа. На сторінці Олексія Притули сотні людей залишили коментарі. Вони висловили своє обурення, висловили підтримку та подяку ветерану за захист Батьківщини, а поведінку клієнта клініки назвали неприпустимоюта агресивною. Більш того, коментатори зауважили, що відео з вибаченнями чоловіка буде недостатніми, і він має понести відповідальність за зневагу по відношенню до оборонця.

Читайте також: «В Україні провальна ветеранська політика» - захисник Артем Баген розповів, як тричі звільнявся з армії

Також відео прокоментували представники організації UAnimals:

"Нам дуже прикро, що ви зіткнулись з таким ставленням. Байдужість людей вражає, але хочеться вірити, що таких людей одиниці. Дякуємо Вам за захист країни, мужність та турботу про тварин. Сил Вам і витримки", – написали зоозахисники Олексію.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому суспільство стигматизує ветеранів і як з цим боротися.

Фото: з відкритих джерел