В Україні збільшується кількість закладів для ветеранів, де вони можуть отримати всебічну підтримку. Так, нещодавно ветеранський простір "Veteran Development Centre – Центр Ветеранського Розвитку" відкрили у Миколаєві. Його координатором виступив колишній військовий та спортсмен Олег Шевченко.

Про це повідомляє Миколаївська обласна військова адміністрація.

Читайте також: На Київщині відкрили два ветеранських хаби – куди звертатися по допомогу

Як зауважив голова ОВА Віталій Кім, простір стане ще одним надійним майданчиком для ветеранів і ветеранок. Крім того, тут допомогу зможуть отримати родини захисників і захисниць та близькі загиблих оборонців.

"У нашому регіоні найбільший військовий контингент в Україні, відповідно кількість ветеранів буде такою ж. Тому ми зобов’язані створити комфортні умови для вашої реабілітації та покращення якості життя. Наші Герої повинні відчувати, що вони важливі для нас. Продовжуємо робити для цього усе можливе", - підкреслив він.

У Центрі Ветеранського Розвитку надаватимуться різноманітні консультації. Також на безкоштовній основі будуть доступні спортивна та реабілітаційна зала, працюватиме арт-простір, зона коворкінгу і нетворкінгу.

Читайте також: Для ветеранів, ВПО та осіб з інвалідністю – переселенці створили на Рівненщині реабілітаційний центр


Під час відкриття ветеранського простору про проєкти підтримки ветеранів та їхніх близьких на Миколаївщині розповіла директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Оксана Єльчієва. Зокрема, йшлося про помічників ветерана, житлові питання, цифровізацію ветеранських послуг, е-Карту вакансій державної служби та інше.  Також на заході відбулася церемонія вручення сертифікатів на житло  - їх отримали четверо оборонців.

Нагадаємо, в Україні створили платформу інтеграції ветеранів та ветеранок "Жити назустріч".

Фото: Миколаївська ОВА