У столиці організують забіг, щоб привернути увагу до ветеранів з протезами, їхніх проблем та інтеграції в цивільне життя. Захід буде благодійним – усі учасники сплатять внесок за участь у події, а гроші підуть на протезування та реабілітацію важкопоранених військових.

Забіг проводить фонд Future for Ukraine. Там розповідають, що взяти участь можуть усі, хто хоче підтримати захисників. Також до забігу приєднаються люди з протезами та на колісних кріслах, професійні бігуни та паралімпійці.

Читайте також: З Києва до Борисполя – пішки: ветеран на протезі зібрав 650 тис. грн для побратима

«На прикладі наших захисників з протезами, які бігтимуть дистанцію разом з іншими учасниками, ми хочемо довести: ампутація не обмежує і після протезування людина може жити повноцінним життям та навіть бігти», - говорять у фонді.

Забіг відбудеться  16 червня на ВДНГ за адресою проспект Академіка Глушкова, 1. Він розпочнеться о 08:30. Зареєструватися, щоб взяти участь, можна за посиланням. Благодійний внесок складає 500-600 грн в залежності від обраної дистанції. Діти беруть участь у події безкоштовно.

У заході заплановано:

• командну естафету 400 м — військові з протезом бігтимуть разом із зірками шоу-бізнесу та лідерами думок;

• дистанцію на 5 км;

• дистанцію на 2 км;

• дитячі дистанції на 400 і 800 м.

Читайте також: "Хочу вивчитися на протезиста": після втрати ноги захисник Донеччини будує плани на майбутнє

Після забігу для учасників та гостей проведуть сімейний пікнік. Дорослі зможуть взяти участь в спортивних заняттях з тренерами, також пройдуть майстер-класи з паркуру та стрибків на батуті, організатори облаштують фотозону. Для дітей встановлять батути та скеледром, вони зможуть малювати та займатися аеробікою.

Нагадаємо, після втрати руки захисник Донеччини Микола Ворончук продовжує "воювати" - з біонічним протезом він збирає дрони.

Фото: з відкритих джерел