Петро Салама має чималий досвід підприємця: вже 24 роки займається продажем різних видів насіння. У 2014 році чоловік став на захист України, доєднавшись до добровольчого батальйону "Донбас", а керування бізнесом на цей час на себе взяла його дружина.

Читайте також: Ветеран Назар Олексюк розвиває мережу «мопсоматів» у Львові – історія захисника

Повномасштабне вторгнення росіян стало  ще одним випробуванням для магазину ветерана, розташованого на Донеччині. Разом з працівниками Салами релокували його з Великої Новосілки до Івано-Франківська. Так у цьому місті з’явилася "Імперія насіння", в якій можна придбати все необхідне для ведення саду та городу.

У ветеранському магазині наразі представлено близько п’яти тисяч видів насіння з різних країн світу:

"Ми розуміємося на насінні. Можемо дати насіння вагове, з оцих банок і продати його 10 грамів. Ми підготувалися до цього: закупили обладнання, яким можна це зробити. Голландія, Європа, Америка. Це буквально весь світ. Також є і українське насіння, його дуже багато", - розповідає Петро.


За його словами, завдяки тому, що магазин має певні преференції від постачальників, вдалося отримати безпрецедентні знижки та встановити низькі ціни на продукцію.  А завдяки широкому асортименту кожен покупець знайде саме те, чого не вистачає йому для вирощування городини.

Читайте також: «Я бачив багато дитячих сліз» - після звільнення зі служби спецпризначенець виготовляє іграшки

У тому, що "Імперія насіння" матиме попит, впевнений один із постачальників магазину. Він каже, що від початку повномасштабного вторгнення українці стали частіше обробляти землю, тож потреба в насінні зросла. Для людей це спосіб вижити у непростий для країни час, а для ветерана-підприємця – можливість розвитку. Не виключено, що з часом магазин перетвориться у точку з оптовим продажем насіння по всій Івано-Франківщині.

"Дуже важливо, що це є бізнес учасника бойових дій, що це є внутрішньо переміщена особа, яка воювала, яка разом з родиною переїхала і заробляє ці кошти для своєї родини і платить податки, тому я закликаю підтримувати такий бізнес, бізнес УБД. Люди досить багато вирощують, тому є вибір, заходьте, це є центр міста, біля ринку, на вулиці Галицькій та Військових ветеранів. Тому підтримайте саме ветеранський бізнес, це є важливо. Надихає людей щось творити, працювати, сплачувати податки. А зважаючи на те, що це ветеранський бізнес, багато зароблених коштів витрачається на волонтерську діяльність", - вважає міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ветерана Сергія Жуковського, який після втрати обох рук на фронті започаткував виробництво м’ясних снеків у Львові.

Фото: Руслан Марцінків