У середині травня 2024 року в Україні запустили мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов’язаних,  призовників та резервистів. Він дозволяє оновити свої облікові дані онлайн, а тепер – й згенерувати військовий квиток.

Про це повідомляє veteran.com.ua з посиланням на Міністерство оборони України.

Мобільний застосунок "Резерв+": для чого потрібен

Застосунок запустили у день, коли вступив у силу новий закон про мобілізацію - 18 травня. Його можна завантажили на смартфон, що підтримує операційну систему  Android або IOS. Основний функціонал – оновлення облікових даних військовозобов’язаних, резервистів та призовників у режимі онлайн з реєстру "Оберіг".

Читайте також: В Україні запустили чат-бот "Армія+" для військових, ветеранів та їхніх сімей - як користуватися

Зробити це можна всього за кілька кліків та  пару хвилин. Для цього необхідно завантажити додаток, підтвердити або уточнити персональні дані (мобільний телефон, фактичне місце проживання та адреса електронної пошти), задати пароль та/або налаштувати FaceID/відбиток пальця для входу.

З 18 червня військово-обліковий документ (військовий квиток) у "Резерв+" отримав таку саму юридичну силу, як і паперовий варіант чи тимчасове посвідчення. Також у застосунку з’явився QR-коди, які можна пред'являти представникам Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Як згенерувати військовий квиток у застосунку: інструкція

Документ у "Резерв+" можна використовувати в різних ситуаціях, наприклад, під час отримання послуг в офісі ЦНАП чи при прийомі на роботу. А якщо знадобиться копія військового квитка, то його генерація в застосунку займе всього кілька хвилин.

Читайте також: В Україні для ветеранів запустили е-Карту послуг в громадах – як користуватися новим сервісом

Для цього необхідно:

1. Зайдіть у "Резерв+" та оновіть дані;

2. Отримайте документ з QR-кодом;

3. Натисніть на три крапочки, розташовані біля документа, та оберіть "Завантажити PDF";

4. Збережіть документ на смартфон, Google-диск чи відправте собі у месенджер чи на  e-mail;

5. Роздрукуйте документ та подавайте, де необхідно.

Нагадаємо, на початку червня в  Дії з’явилося цифрове посвідчення ветерана.

Фото: з відкритих джерел