У різних куточках України продовжують створювати центри, хаби та інші заклади для ветеранів, ветеранок та їхніх родин. Один з таких нещодавно з’явився у Львові, а невдовзі – відкриється у Луцьку. Щоправда, хаб в обласному центрі Волині працюватиме тимчасово – поки готують проєкт основного великого приміщення.

Про це наприкінці червня повідомили на сесії міської ради Луцька.

Читайте також: Від безкоштовного таксі – до правової підтримки - ініціативи, які допомагають ветеранам і військовим

Тимчасовий ветеранський хаб облаштують за адресою: проспект Волі, будинок 23. Тут чинні військовослужбовці, ветерани, ветеранки та їхні рідні зможуть зустрітися, щоб поспілкуватися  та отримати юридичну консультацію.

Читайте також: У Чернівцях відкрили "Місце сили" для ветеранів та їхніх родин – подробиці

Тимчасове приміщення для ветеранів пристосоване для відвідування маломобільними групами населення. Тут вже встановлено зручний пандус, однак всередині необхідно провести ремонт – на це та інші аспекти облаштування виділено 700 тисяч гривень. Також міською радою планується створення відповідної комунальної установи та призначення її керівника.

Зауважимо, що основний ветеранський хаб у Луцьку планують облаштувати на вулиці Сергія Климчука. Однак станом на кінець червня проєкт зовсім не готовий: документи все ще перебувають у роботі. Щоб не втрачати час та враховуючи прохання від військових, і було вирішено відкрити тимчасовий хаб.

"Проєкт хабу на вул. Сергія Климчука — складний, він ще в роботі. Його обіцяють виконати на кінець липня. Потім відбудеться тендер, а це час", — прокоментувала заступниця міського голови Ірина Чебелюк.

Нагадаємо, в Україні для ветеранів запустили е-Карту послуг в громадах. Як користуватися новим сервісом, ми розповідали раніше.

Фото: misto.media