Для українських захисників, захисниць та ветеранів і ветеранок в Україні пропонують різні програми лікування, відновлення або відпочинку. Так, діючих та колишніх оборонців, а також тих, хто пережив полон, запрошують долучитися до проєкту безкоштовної психологічної/духовної реабілітації на Львівщині разом із родинами.

Читайте також: Відпочинок біля Дністра – ветерани та військові можуть безкоштовно поїхати у Бакоту


Що входить до програми реабілітації

Організаторами програми виступає Патріарший паломницький центр Української греко-католицької церкви за підтримки Благодійної організації "Фундація Мудра справа". Курс реабілітації розрахований на десять днів та є абсолютно безкоштовним. Крім того, учасникам покривають витрати на проїзд до місця проведення, проживання, харчування, фаховий супровід психотерапевта та священника, заплановані виїзні екскурсії.

Читайте також: Ветеранів та військових запрошують пройти курс іпотерапії - як записатися

Проєкт спрямований на психологічну та/або духовну реабілітацію як військових, ветеранів, колишніх полонених, так і їхніх близьких, зміцнення родинних звязків, відновлення взаєморозуміння, довіри, близькості та духовних цінностей. Тому до участі запрошують не тільки захисників і захисниць, але й їхні сім’ї в повному складі (чоловіка/дружину, дітей).

Як взяти участь

Програма "Реабілітація родин військових" здійснюється у форматі десятиденних заїздів: заключний цього літа запланований на 18-28 червня на базі одного з тренінгових центрів Львівської області.

До проєкту разом з родинами запрошуються:

- ветерани і ветеранки;

- військові зі значними втратами здоров’я;

- колишні полонені.

Бажаючим взяти участь у програмі реабілітації необхідно заповнити онлайн-форму. Після опрацювання даних претендентів з ними зв’яжеться менеджер для уточнення деталей.

Нагадаємо, на Львівщині розробили портал для ветеранів та військових.

Фото: з відкритих джерел