Для ветеранів, ветеранок, учасників бойових дій та їхніх рідних різні державні органі, благодійники та громадські організації, представники бізнесу створюють можливості для безкоштовного відпочинку та відновлення. Так, ветеранська організація "Нові крила", Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича за підтримки "Теплого міста" та NED запрошують на триденний еко-ретрит на річці Дністер.

Читайте також: Від безкоштовного таксі – до правової підтримки: ініціативи, які допомагають ветеранам і військовим


Хто може взяти учать та яка програма планується

Відпочити в рамках еко-ретриту "Дністер запрошує" можна з 26 по 28 липня 2024 року. До участі запрошуються:

- ветерани та ветеранки;

- військові у відпустках.

У перший день відпочинку група відправиться з Івано-Франківська до села Одаїв, де заселиться в готель. Там відбудеться екскурсія Одаївським печерним комплексом у супроводі досвідченого екскурсовода, а після обіду заплановане прибирання карстово-печерного комплексу "Думка". Ввечері за розкладом – дихальні практики та спільний час.

27 липня відбудеться сплав по Дністру, після чого група заселиться у відпочинковий комплекс "Білий бізон" у с. Хмелева. Ввечері запланований тренінг – психоемоційна корекція за допомогою дихання. В останній день ретриту учасники займуться виготовленням готелів для комах з деревини та підручних природних матеріалів, а ближче до вечора повернуться до Івано-Франківська.

Як поїхати на еко-ретрит

Як зазначають організатори, метою проєкту є гуртування свідомої еко-спільноти ветеранів і ветеранок. За три дні вони зможуть активно відпочити на лоні природи, пізнати свої тілесні та душевні відчуття та побути корисними для навколишнього середовища.

Читайте також: Психологічна онлайн-підтримка MARTA для ветеранів та родин - як використовувати платформу

Учать у заході безкоштовна. Організатори забезпечать відпочивальників проживанням, харчуванням, транспортом з Івано-Франківська до локацій та у зворотному напрямку, а також всіма необхідними матеріалами. Бажаючим приєднатися необхідно заповнити онлайн-форму.

Нагадаємо, ветеранів і ветеранок з травмами та пораненнями запрошують на заняття адаптивним яхтингом у Києві. У чому користь тренувань та як проявляється магія води, раніше розповідав veteran.com.ua.

Фото: з відкритих джерел